Nogomet

Kamenjem izazvali prekid u Bukureštu

Maja Giljanović • petak, 21.03.2008.

Veliki derbi rumunjskog nogometa između bukureštanskih Rapida i Steaue prekinut je u 73. minuti pri vodstvu trećeplasiranog domaćina nad drugima od 1:0, ali sankcije Rumunjskog saveza, po svemu će sudeći, biti usmjerene ka klubu dojučerašnjeg trenera Mircee Radnica...

46-godišnjak je, naime, podnio ostavku "duboko razočaran dugogodišnjim teškim stanjem rumunjskog nogometa" osvrnuvši se na redom korupciju, poplaćene suce i opetovane skandale s namještanjem rezultata: "Ožalošćen sam i svjestan da ništa dobroga ne mogu napraviti. Više se jednostavno nemam snage boriti s vjetrenjačama."

Rapid je, inače, u vodstvo šest minuta prije prekida doveo Cristian Sapunaru, da bi potom s tribina uslijedilo nekontrolirano ubacivanje upaljača, mobitela i kamenja od kojih je jedan suca Deaconua pogodio posred glave, nakon čega je i odsvirao kraj 20-tak minuta prije regularnog kraja.

Steauini su, pak, nogometaši više od sat vremena proveli u svlačionici dok im policija napokon nije zagarantirala siguran odlazak sa stadiona.

Izgredi su započeli s tribina na kojima su smješteni upravo najzagriženiji Rapidovi navijači, ali potpredsjednik kluba Zotta uvjerava: "Naši navijači nisu izazvali incident. Među njih se, naime, infiltrirala skupina Steauinih i isprovocirala prekid."

Glasnogovornik FRF-a reagirao je priopćenjem u kojem stoji da će se po pregledu snimke susreta ustanoviti krivci, a ukoliko se Rapid proglasi odgovornim, prekid bi ga mogao stajati registracije susreta 3:0 za mrskog gosta, oduzimanja 10 bodova s dosadašnjeg konta (45 u 23 kola) i suspenzije stadiona.

Steaua mu trenutno bježi dva boda, a lideri iz Cluja s odigranom utakmicom više punih 11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!