Nogomet

SAD i Honduras izborili Peking

Maja Giljanović • petak, 21.03.2008.

U finalu CONCACAF-ovog U-23 turnira na kojem se vade vize za Olimpijski turnir u Pekingu sučelit će se SAD i Honduras. Amerikanci su smlavili Kanađane, dok je Honduras na mišiće porazio Gvatemalu...

SAD je do pobjede od okruglih 3:0 predvodila mlada zvijezda Freddy Adu, 18-godišnji član lisabonske Benfice, zabivši po jednom u oba poluvremena, a trećeg je u mrežu još jednom kratkih Kanađana koji OI nisu vidjeli od 1984. pospremio Sascha Kljestan. Novakovi su, pak, igrači nakon kiksa prije četiri godine zbog kojeg su propustili Atenu sedmi put u posljednjih osam izborili Igre (14. put ukupno).

U drugom polufinalu 120 minuta nije urodilo pogotkom ni na jednoj strani, pa se do same završnice i osiguranog plasmana među 16 u Kinu, sa 6:5 boljim izvođenjem jedanaesteraca nauštrb Gvatemale plasirao Honduras (2004. je propustio, dok je u Sydneyju 2000. nastup okončao u skupini).

Gvatemala se privremeno spasila poraza nakon promašaja Gutija u trećoj seriji jer prethodno je Hernandez skinuo penal Leonu, samo da bi u sedmoj seriji Rafa Morales poslao loptu visoko ponad prečke.

Finale, koje na rasporedu u nedjelju, bit će repriza susreta u skupini kojeg je domaćin turnira SAD dobio s 1:0 iz jedanaesterca u sudačkoj nadoknadi vremena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!