Nogomet

Pasanen u Werderu do 2011.

Antonija Pavlić • petak, 21.03.2008.

27-godišnji finski reprezentativac Petri Pasanen svoju je vjernost Werderu produžio do 2011. godine. Nakon Ajaxa i Portsmoutha u kojima je proveo dio svoje karijere, čini se da se konačno skrasio u Bremenu gdje već tri godine igra na vrhunskom nivou...

Četvrtak je u Bremenu bio dan rezerviran za Petrija Pasanena. Talentirani će branič i sljedeće tri sezone nastupati za klub našega Ivana Klasnića, a sve je unaprijed dogovoreno sa sportskim direktorom Klausom Allofsom. Pasanen je potpis na ugovor stavio u kasnim popodnevnim satima, a nakon 30.06.2011. moći će se iz Bremena preseliti i negdje drugdje. Produljenjem ugovora bili su zadovoljni u čelništvu kluba, a posebno zadovoljstvo izrazili su trener Thomas Schaaf te sportski direktor Klaus Allofs."Pronašao sam svoje mjesto u Bremenu. Igram u klubu već tri godine na vrhunskom nivou, a dobio sam priliku za produženje ugovora na nove tri godine i iskoristio sam ju", rekao je Finac za klupsku televiziju.

Najzadovoljniji su bili direktor Allofs i trener Schaaf. Potpisivanje ugovora, prema Allofsu je veliki korak naprijed ka osiguravanju klupske budućnosti, a Pasanen jedna od najvažnijih karika u lancu, koji je, kako kaže sposoban igrati na svim pozicijama. "Petri je jako koristan igrač koji je sposoban igrati na bilo kojoj poziciji", objasnio je vrlo zadovoljan sportski direktor njemačkog kluba. Trener Thomas Schaaf također je bio oduševljen odlukom 27-godišnjeg Finca. "Još jednom je ove sezone pokazao koliko je konstantan u formi i koliko je važan za momčad. Jako smo zadovoljni s produljenjem."

Pasanen je u Werder došao iz Ajaxa 2004. Rođen u Finskoj, nastupao je za Lahti, a kratko je vrijeme bio i na posudbi u Hämeenlinni. Nakon Finske, otišao je u Nizozemsku, točnije Ajax s kojim je došao do četvrtfinala Kupa Uefe. Ajax ga je posudio Portsmouthu u kojem je oduševio, ali nizozemski je klub ipak tražio previše. U ljeto 2004. prešao je u njemački Werder u kojem je ubrzo postao jedan od glavnih igrača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!