Nogomet

Ferguson se veseli ogledu s Liverpoolom

Tomislav Pacak • petak, 21.03.2008.

Menadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, u jedan od presudnih vikenda u Premiershipu ulazi pun optimizma i vjere da njegova momčad može svladati Liverpool i tako napraviti veliki korak prema obrani naslova prvaka...

Ovog vikenda sastaju se Manchester United i Liverpool, te Chelsea i Arsenal, pa ne čudi što ga mnogi smatraju presudnim u utrci za naslov prvaka.

Vodeći United dočekuje Redse s tri boda prednosti ispred Arsenala, a preskoči li i ovu tešku prepreku, a Arsenal ne pobijedi ni Stamford Bridgeu, u završnicu sezone "crveni vragovi" ušli bi s velikom prednošću.

Dvoboji s Liverpoolom uvijek su posebni za Manchester United, pa tako i za Fergusona: "Ne možete izbjeći intenzitet, tenziju i atmosferu takve utakmice. To je utakmica u kojoj svi igrači žele igrati, pa će sigurno biti i razočaranih u svlačionici. Obzirom na to kakvu momčad imam, samo trebam izabrati one za koje mislim da imaju najbolju šansu dobiti utakmicu."

Ferguson ima manjih problema s ozljedama, pa su tako upitni Van der Sar i Ferdinand: "Moramo vidjeti hoće li Ferdinand izržati trening. I on i Edwin (Van der Sar) moraju trenirati kako bi me uvjerili da su spremni za dvoboj. Skeptičan sam prema Ferdinandovim šansama, optimističan glede Van der Sara. I jedan od njih bio bi bonus obzirom na njihovo iskustvo."

Vrlo vjerojatno spreman neće biti Louis Saha, a Fergusona veseli povratak Garyja Nevillea koji je odigrao 90 minuta za rezervnu momčad nakon više od godinu dana pauze: "GAry je odigrao 90 minuta i nije imao nikakvih reakcija, a to je napredak. Pokazao je neviđeni entuzijazam i zaista sam zadovoljan zbog njega. Mislim da nije daleko njegov povratak u prvu momčad."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!