Nogomet

Valencia nakon Barce prijeti i Realu

Zvonimir Šimunović • petak, 21.03.2008.

Deset kola prije kraja prvenstva Real Madrid ima sedam bodova prednosti ispred Barcelone. U 29. kolu u goste im stiže Valencia koja na valu optimizma zbog plasmana u finale kupa želi postati druga momčad koja će odnijeti bod(ove) sa Santiago Barnabeua. Barcelona ne bi smjela imati problema protiv Valladolida, a Sevilla i Atletico igraju jednu od ključnih utakmica za plasman u Ligu prvaka...

Real Madrid poražen je prošloga vikenda u Deportivu nakon najlošije utakmice ove sezone. No, kako Barcelona nije uspjela pobijediti, momčad Bernda Schustera još uvijek ima velikih sedam bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja. U nedjelju Kraljevski klub dočekuje Valenciju koja po svojoj formi u prvenstvu ne bi trebala predstavljati veliki problem. Ali, nakon što su preko Barcelone izborili plasman u finale Kupa kralja, igrači Valencije uvjereni su kako s dobrim igrama mogu nastaviti i u Madridu. Inače, Real je do sada na domaćem terenu bodove izgubio samo nakon bizarnog poraza protiv Getafea, a vidjet ćemo imali za isto snage i zahuktala Valencia.

U izbivanju ozlijeđenog Van Nisterooyja Madrižani najviše problema imaju u napadačkom dijelu. Protiv Deportiva Schuster je Soldadu dao prednost u odnosu na Robinha i Julia Baptistu, ali kako se to nije pokazalo kao najbolje rješenje, protiv Valencije se u vrhu napada uz Raula očekuje jedan iz brazilskog dvojca. Ronald Koeman moći će računati na sve najbolje što njegova momčad može ponuditi. Nakon što je s dva pogotka bio najzaslužniji u pobjedi protiv Barce, u središtu pažnje nalazi se 19-godišnji Juan Manuel Mata Garcia od kojeg navijači očekuju da sličan doseg ponovi i protiv vodeće momčadi lige.

Iako u Barceloni još uvijek vjeruju da mogu doći i do prvog mjesta, primarno na što ovoga trenutka moraju misliti je čuvanje druge pozicije. Naime dok se vodeći dvojac natjecao tko će više kiksati, Villarreal je došao na samo dva boda zaostatka za Kataloncima koji tako u nedjelju protiv Valladolida ne smiju ni pomisliti na nešto drugo osim pobjede. Uz alarmantno stanje na tablici i ispadanje iz kupa, u većini tamošnjih medija ponovno je aktualizirana priča o sukobu između Rijkaarda i Ronaldinha koji nije nastupio u zadnje tri utakmice. Iako u klubu kao objašnjenje nude ozljedu Brazilca, neke novine pišu kako je pravi razlog zapravo nesportski život nogometaša kojega zbog toga trener kažnjava neigranjem.

U očekivanju novog posrtanja Barcelone, Villarreal će u goste već prežaljenom Levanteu koji će se teško moći oduprijeti naletu gostiju. Bitku za posljednje mjesto koje vodi u najprestižnije europsko klupsko natjecanje vode Sevilla i Atletico. Trenutno Madrižani imaju dva boda prednosti, no Andalužani imaju priliku već u subotu u međusobnom susretu na domaćem terenu doći do četvrtog mjesta. Bit će to dvoboj momčadi koje njeguju napadački nogomet, tako da se može očekivati pravi vatromet dobrih poteza i prilika. Trenutno najubojitiji napadače Primere Luis Fabiano s jedne, a Diego Forlan s druge strane mogli bi opet biti u glavnim ulogama.

Koliko će biti zanimljiva borba za ostanak dovoljno govori i podataka da su momčadi od 10. do 18. mjesta (koje vodi u drugu ligu) u razmaku od samo četiri boda. Stoga ovoga vikenda veliku važnosti ima dvoboj Osasune i Betisa (koji je očekivano kažnjen oduzimanjem bodova zbog incidenta na utakmici s Athleticom). Zaragoza, kojoj je malo tko predviđao borbu za ostanak, ima težak zadatak protiv vrlo dobre Almerije, dok Recreativo ukoliko ne želi zaostati za društvom ne smije izgubiti u Santanderu. Deportivo nakon skalpa Reala putuje na Mallorcu.

Izgleda kao da Espanyol polako gubi korak s klubovima koji love Ligu prvaka. Jedini način da demantira ovakvo razmišljanje je da odnese puni plijen s gostovanja kod Murcije. Athletic Bilbao u Sevilli je osvojio tri boda, ali je ostao bez vratara, a u posljednjoj utakmici ovog kola Primere na svom će stadionu dočekati drugog finalistu kupa, Getafe.

Primera, 29. kolo:

Subota, 22.03.2008.:
Mallorca – Deportivo 20h
Sevilla – Atletico M. 22h

Nedjelja, 23.03.2008.:
Levante – Villarreal 17h
Barcelona – Valladolid 17h
Racing S. – Recreativo 17h
Murcia – Espanyol 17h
Osasuna – Betis 17h
Zaragoza – Almeria 17h
Real Madrid – Valencia 19h
Athletic B. – Getafe 21h

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!