Nogomet

Benitez: "Ferguson vrši pritisak na suca"

Zvonimir Šimunović • petak, 21.03.2008.

"Verbalni rat" dvaju stratega prije nedjeljnog dvoboja Manchestera i Liverpoola dosiže vrhunac. Primjedbu Alexa Fergusona kako suci moraju više zaštiti njegove igrače, prije svih Cristiana Ronalda, Rafael Benitez okarakterizirao je kao pokušaj utjecaja na nedjeljno suđenje...

Nakon poraza u FA kupu protiv Portsmoutha, Alex Ferguson oštro je napao suca i optužio ga da je dopustio protivničkim igračima brutalne startove na Ronaldu. Također, Škot je i ovoga tjedna pozvao suca utakmice s Liverpoolom, Stevea Bennetta, da strogo sankcionira sve prekršaje nad portugalskim nogometašem. Međutim, to se baš i nije svidjelo menadžeru Liverpoola koji smatra da je to sve poznata igra Fergusona koji želi manipulirati sucem:

"Alex Ferguson je jako pametan čovjek i on dobro zna što radi, tako da za mene nije iznenađenje to što je rekao. Nakon teškog poraza optužio je suca, a isto čini i prije važnog dvoboja s nama. Svima je jasno da se tu ne radi o zaštiti Ronalda, već pokušaju da svojim autoritetom utječe na suđenje."- oštar je bio Benitez.

Španjolac se slaže da suci moraju čuvati zdravlje igrača i kažnjavati sve pokušaje grube igre. No, ne vidi razloga zašto bi Ronaldo bio posebniji od drugih: "Zapravo ne znam kako to Ferguson misli da bi Ronaldo trebao imati dodatnu zaštitu. Po čemu on to zaslužuje više nego npr. Gerrard ili Torres!?"

Ipak, Benitez na kraju smiruje tenzije i ne sumnja u nedjeljno izdanje "čovjeka u crnom": "Steve Bennett je iskusan sudac tako da ne vjerujem da Ferguson može bilo kako utjecati na njega. Nisam ja ovo sve ni rekao iz bojazni da bi Liverpool mogao biti oštećen, nego tek da pokažem kako poznajem "igru" kojom se služi menadžer Manchestera."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!