Nogomet

Zaustaviti Ćiru!

Petar Plevnik, Mihaela Bradovski • petak, 21.03.2008.

Samo tri tjedna nakon dvoboja u Kranjčevićevoj, Cibalia i Zagreb ovaj će put u Vinkovcima odmjeriti snage u pohodu na prvoligaške bodove. Dok su Vinkovčani željni osvete za uvjerljiv poraz iz Kranjčevićeve, Pjesnici žele nastaviti svoj niz neporaženosti...

Iako je Zagreb pred vratima, u redovima Cibaljie još su uvijek mislima u Osijeku. Vinkovčani su u Gradskom vrtu imali otvaranje kakvo se samo poželjeti može, no 10. prvenstveni pogodak Željka Malčića za rano vodstvo pokazao se nedovoljnim da Cibalia neporažena napusti Osijek. U redovima Vinkovčana priznaju kako su domaćini imali više od igre, no ljuti ih što je vinkovačka obrana ponovno u dva navrata kardinalno pogriješila i tako uvelike olakšala Osječanima da dođu do sva tri boda.

Ipak, ono što puno više brine Srećka Lušića od poraza u Osijeku je stanje u vinkovačkoj svlačionici uoči gostovanja Zagreba u Vinkovcima. Neposredno nakon susreta s Osijekom, vinkovački je trener "vruće" glave govorio o ozljedama svojih igrača i (pre)oštroj igri Osječana, no ni nakon prospavane noći stvari za Vinkovčane ne izgledaju puno bolje.

Upitni su nastupi Malčića, Leutara i Radasa, dok protiv Pjesnika sigurno neće biti Elvisa Mešića, koji je protiv Osječana zaradio treći žuti karton, pa će Lušić još jednom biti prisiljen na korekcije u momčadi. No, bez obzira kome vinkovački strateg ukaže povjerenje, Cibalia protiv Zagreba nema previše izbora. Sve osim nove domaće proljetne pobjede gurnulo bi Vinkovčane u borbu za goli opstanak, a to je ono čega su se Vinkovčani proteklih godina nagledali i previše.

S druge strane, nogometaši Zagreba na teško gostovanje u Vinkovce putuju bez kartoniranih Ibričića, Brkljače i Oršulića. U 21. kolu Pjesnici su uvjerljivo svladali Vinkovčane no tada je "bijele" s dva pogotka predvodio baš "požutjeli" Ibričić. Usprkos problemima igrači Miroslava Blaževića i nakon Cibalije žele ostati neporaženi.

U sastav Pjesnika vraća se lijevi bočni Mario Čutura dok se Miroslav Pejić seli na poziciju u veznom redu. Stoper Josip Mikulić i dalje koristi neigranje ozlijeđenog Tomislava Labudovića. U napadu će zaigrati Josip Jurendić i Davor Piškor. Ostatak momčadi ostaje nepromijenjen u odnosu na utakmicu sa Dinamom.

Protekla dva gostovanja u Vinkovcima "bijeli" posebno pamte po lošem suđenju, a svi se nadaju da će ponoviti ono izdanje iz ožujka 2007. godine kada su sa devetoricom igrača došli do punog plijena. Biti će zanimljivo vidjeti i čijem će nizu nakon subotnjeg susreta doći kraj; onom Cibalije od tri uzastopne domaće pobjede ili Zagreba od šest susreta bez poraza.

Cibalia: Burcsa - Radas, Leutar, Zore, Medvid - Maroslavac, Radotić, Husić, Bagarić - Dodik, Malčić.

Zagreb: Stojkić - Mikulić, Nadarević, Ivanković - Kartelo - Mujdža, Parlov, Pejić, Čutura - Piškor, Jurendić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!