Nogomet

Osječani ruše Stanove?

Petar Plevnik, Sanja Čalić • petak, 21.03.2008.

25. kolo Prve HNL u zadarskim će Stanovima donijeti dvoboj dvije momčadi u usponu forme. Zadrani će protiv gostiju iz Gradskog vrta tražiti i treću uzastopnu pobjedu, dok sve bolje Osječane još uvijek boli jesenska petarda iz njima uvijek neugodnih Stanova...

Pobjeda koju su u Čakovcu ostvarili bez četvorice kartoniranih igrača i bez trenera Zebića na klupi, otvorila je momčadi sa Stanova apetit za novim uspjesima, odnosno za osvajanjem nova tri boda treći put u nizu, ovog puta protiv Osijeka. Bodovi koje su Zadrani izborili u Međimurju imali su višestruki značaj za momčad koja još jednom opravdava dobiveni epitet najugodnijeg iznenađenja prvenstva. Osim što je učvrstila Zadrane na petoj poziciji prvenstvene ljestvice, pobjeda kojoj je pridonio s dva gola prometnula je najboljeg Zadrovog strijelca Želimira Terkeša do samog vrha ljestvice strijelaca kojeg s 15 postignutih pogodaka dijeli s Nikolom Kalinićem.

Motiva stoga, za pobjedu nad Osijekom ne manjka, a to potvrđuju i riječi Zadrovog trenera Dalibora Zebića: "Želimo kao ekipa izgurati Terkeša da da što više golova do prvenstva, da bude prvi strijelac, želimo kao ekipa napraviti sve da Slaven Bilić i dalje misli na Tomasova, da Subašić ostane u dobroj formi i još mnogo toga. Nismo s ovom dobrom pozicijom izgubili motive, do kraja prvenstva nastojat ćemo osvojiti što više bodova i zauzeti što bolju poziciju."

Nakon dugo vremena zadarski stručni stožer more slatke brige, budući da, osim mladog Roka Mišlova koji je zaradio ozljedu u dvoboju s Međimurjem, nema ni ozlijeđenih ni kartoniranih igrača, a trener Zebić najavio je kako će se suprotstaviti Osijeku: "Najvjerojatnije ćemo ostati na ove dvije špice jer je to dobro funkcioniralo u ove dvije utakmice, ali još ćemo vidjeti s kim i kako."

Zadrov strateg smatra da je njegova momčad u boljoj formi te da će protiv Osijeka, ponovno odigrati dobru utakmicu: "Odgovara nam Osijek, odlično smo odigrali protiv njih, a ja sam siguran da će oni doći sa strepnjom jer su ipak primili pet golova prošli put. Mi ćemo ići agresivno i borbeno od prve minute i nastojat ćemo što prije dati gol."

A nakon dugo vremena mogli bi smo reći kako zadovoljstvo stanuje u Gradskom vrtu. 10 bodova iz posljednja četiri susreta napunila su samopouzdanjem bijelo-plave, pa su sve glasnija i šaputanja o napadu na drugo mjesto, budući da se prednost Riječana u odnosu na Osijek istopila na svega šest bodova. Ipak, uvijek realni trener Ilija Lončarević svjestan je da bi takvo razmišljanje za njegovu mladu momčad moglo biti pogubno tim više što Osječanima slijedi niz teških susreta.

Prvi od njih je za Osijek tradicionalno neugodno gostovanje u Zadru. Lončarević je protiv Cibalije ostao bez defenzivnog dijela veznog reda, Vida (crveni karton), Todorčev (treći žuti), tako da će vezni red bijelo-plavih u Stanovima osvanuti u potpuno novom ruhu. Tako bi po prvi put ove sezone prigodu i to od prve minute vrlo lako mogao dobiti još jedan junior, Dino Gavrić, koji se protiv Cibalije našao u zapisniku, dok za preostalo mjesto najviše izgleda imaju Ante Vitajić i iskusni Damir Vuica.

Biti će zanimljivo vidjeti i hoće li Lončarević još jednom od prve minute u vatru poslati mladog Igora Prijića, kod kojeg je u susretu protiv Cibalije bila evidentna početnička trema. No, budući da su bijelo-plavi uz Vedrana Nikšića, zbog ozljede ostali ponovno ostali i bez Karla Primorca, moguće je da će Zadar biti nova prilika za dokazivanje mladom napadaču, kojem mnogi već sad proriču svijetlu budućnost.

Za kraj spomenimo i vrlo dobar skor koji Zadar na svom terenu ima protiv Osijeka. Osim što se Osječani u posljednjem duelu nisu nimalo dobro proveli na Stanovima primivši pet pogodaka, u preostalih 15 susreta na domaćem terenu Zadrani su ostvarili sedam pobjeda, dok je Osijek maksimalan učinak ostvario tek tri puta.

T – Com 1. HNL, 25. kolo: Zadar – Osijek 15h

Zadar: Subašić – Batkoski, Parmaković, Puljić, Milin - Balašković, Surać, Tomasov, Župan - Mitrović, Terkeš

Osijek: Skender – Višević, Stranatić, Smoje, Babić – Šolić, Gavrić, Vuica (Vitaić), Hrnčević – Pavličić, Prijić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!