Nogomet

Inter galami, Hajduk šuti

Bernard Jurišić • subota, 22.03.2008.

I prije nego što su pošli na put prema Splitu, u zaprešićkom Interu, objavili su scenarij koji ih čeka u subotnjem dvoboju na Poljudu. Direktor kluba Branko Laljak iz kola u kolo razloge za neuspjehe svoje momčadi pronalazi u sucima, a osim direktorske, ovog puta je obavio i proročku funkciju. Na strani Hajduka, koji je Interu ove sezone utrpao čak 14 komada - muk...

Rijetko se u našem društvu nađe netko samokritičan, komu netko drugi nije krivac za sve njegove propuste i probleme. Kad je o nogometu riječ, nije nimalo zahtjevan posao pronaći ishodište za sve svoje promašaje. Suci.

Dva posljednjeplasirana hrvatska kluba ovog proljeća u tome prednjače. Dok se u Međimurju polako mire s drugoligaškom sudbinom, u zaprešićkom Interu sve su glasniji i sve žešći u optužbama i prozivkama na adresu baš svakog suca koji bude određen za njihovu utakmicu. Ovog puta otišli su i - korak naprijed.

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

"Pokradeni smo u pet zadnjih dvoboja s Hajdukom, ne sumnjam da nas ista sudbina čeka i u subotu. Sad ćemo morati pomoći Hajduku da se oporavi od teškog poraza u Varaždinu, očekujem dva jedanaesterca za njih do treće minute", izjavio je "vidoviti Branko". Ne prvi put, jer iz Intera uglavnom imaju nešto glasno za reći kad god igraju (i izgube) protiv Hajduka, makar njihove "sumnjive sudačke odluke" televizijska snimka uglavnom već istu večer demantira.

U Hajduku - šute. Nije ni čudno, igrači su se skrili u "mišje rupe" nakon sramote u Varaždinu, treneru nakon 0:4 vjerojatno nije do nikakvih verbalnih okršaja, a Uprava (ili ono što se zove Upravom) trenutno ima važnijih problema od uvreda kojima ih subotnji protivnik unaprijed zasipa.

Slika 3 od 4.
Foto: Bruno Karadža

Kako će izgledati okršaj na Poljudu i hoće li uvrede iz Zaprešića dodatno motivirati splitske igrače da speru varaždinsku ljagu, vidjet će se u subotu. U javnost je izašla i pljuska koju je kapetan Goran Sablić na poluvremenu varaždinske utakmice "zalijepio" najboljem Hajdukovcu Nikoli Kaliniću, no situacija između suigrača je izglađena i proglašena "produktom nervoze zbog lošeg rezultata".

U prethodna dva ovogodišnja sraza Hajduk je pobijedio. U Poljudu je nakon odlične predstave Inter pregažen sa čak 7:1, a u trenerskom debiju Roberta Jarnija u Zaprešiću, Kalinićev pogodak donio je prva tri gostujuća boda Hajduku ove sezone - tek u 13. kolu. Hajduk je bio uspješniji i u Kupu, slavio je 2:1 u Splitu, 4:0 u Zaprešiću. Nakon čistih 14:2 ove sezone, Interovi "unaprijedni alibiji" zbog mogućeg poraza u Poljudu dobivaju pravi kontekst.

Slika 2 od 2.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Što se igračkog kadra tiče, nedostajat će Verpakovskis zbog žutih kartona, a problema ima i mladi Jozinović, jedini pravi lijevi bočni. Jarni će vjerojatno morati izmisliti neko rješenje i za lijevi bok, kao što je Rubilu namijenio desni, zbog ozljede Pelaića. Moguće je da to bude još jedan "klinac", Hrvoje Milić, koji je debitirao u Maksimiru.

"Eksperiment" s napadačkim trokutom Rukavina - Kalinić, Verpakovskis nije se pokazao previše učinkovitim ni protiv Šibenika, još manje Varteksa, pa bi se Jarni mogao vratiti u klasičnih 4-4-2: Varvodić - Sablić, Živković, Rubil, Milić - Ljubičić, Gabrić, Cernat, Andrić - Rukavina, Kalinić.

Utakmica počinje u subotu u 15 sati i moći ćete je pratiti UŽIVO na Sportnet.hr. Ako je vjerovati proročkim moćima Branka Laljka, Inter će na Poljudu "pokrasti" Danijel Trampus iz Osijeka, uz asistente Keškića iz Vinkovaca i Pejića iz Vukovara.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!