Nogomet

Marseille pere sramotu protiv Sochauxa

Maja Giljanović • subota, 22.03.2008.

Sramotnu eliminaciju u Nantesu od petoligaša iz Carquefoua sredinom tjedna, nogometaši Marseillea će pokušati čim prije prebrisati, a srećom po ambicije trenutno četvrtoplasirane momčadi igraju kod kuće i to protiv slabašnog Sochauxa...

Nekadašnjem europskom prvaku u posljednjih je 15 dana primio cijeli niz neugodnih udaraca: od izlijetanja iz Kupa UEFA od Zenita, preko na koncu susreta ukradenih 3:3 kod davljenika iz Lensa do 1:0 sramote na Beaujoireu koja je, pak, rezultirala obračunom trenera Erica Geretsa i nadobudnog pijetlića Karima Zianija.

Mogu li lovci na treće mjesto Nancyja i Ligu prvaka sljedeće sezone sve staviti postrance i slaviti u susretu čije su bodove navijači odavno pridodali dosadašnjem kontu, ostaje nam pričekati, ali zasigurno će im dosta značiti povratak novopečenog reprezentativca Mathieu Valbuene. Sochaux s druge strane ne zna za poraz zadnjih pet utakmica i Les Dubistesima do prije dva mjeseca nezamisliv spas bježi samo na račun slabije gol-razlike od PSG-a.

Marseilleu bi, pak, dobro došao i faux-pas Nancyja protiv Metza. Correina momčad na svom terenu u derbiju Lorraine dočekuje Kup-specijaliste trenera-preporoditelja Yvona Pouliquena koji se ne misle predati sve dok imaju žive matematičke izglede za opstanak: devet kola prije kraja kratki su 14 bodova, a o formi u koju ih je doveo s Lorientom i Strasbourgom osvajač Coupe de Francea Pouliquen dovoljno zbori podatak da su u posljednjih pet utakmica poraženi samo od Nice i to na Saint Symphorienu dok su naprotiv slavili protiv redom Caena, Strasbourga i Lorienta.

Prvi Lyonov pratitelj u Valenciennesu ide po prvu ponjedu od 1981., a u slučaju njenog izostanka pitanje starog/novog (po sedmi put uzastopce) prvaka bilo bi riješeno. Trobod s Nungessera protiv četvrtog najboljeg domaćina Le Championnata bi u protivnom barem provizorno na 48 sati vratio neizvjesnost u rasplet prvenstva.

Odnosno do sutrašnjeg derbija Lavova na Gerlandu protiv PSG-a. Le Guen je Kup stavio na kocku sredinom tjedna (prošao svejedno u četvrfinale) poslavši poletarce i pomalo zaboravljene igrače (poput vratara Alonza koji je zadnje minute odigrao prije pune dvije godine) na teren Parka prinčeva protiv Bastije (2:1) najavljujući sve ili ništa, a ništa bi dvaput prvake i sedmerostruke osvajače Kupa gotovo garantirano poslalo u ralje druge lige. Utjehe radi, Ligue 2 su, pak, Parižani osvojili 1971.

U borbi za opstanak paraju se hlače i u Toulouseu gdje ovog ljeta sudionik Lige prvaka (Liverpool), a trenutno 19. momčad Francuske ugošćuje Le Mans odnosno Rennesu gdje gostuje Lens našeg reprezentativca Vedrana Runje i traži nastavak serije od četiri uzastopne pobjede na Lacombeovom Stade de la Route de Lorientu. Monacov, pak, hrvatski dvojac Leko/Pokrivač ide na noge Caenu koji u 2008. još uvijek ne zna za pobjedu.

Le Championnat, 30. kolo:
Nancy - Metz (17.10)
Valenciennes - Bordeaux (20)
Marseille - Sochaux
Nice - Lorient
Toulouse - Le Mans
Strasbourg - Lille
Auxerre - Saint Etienne
Caen - Monaco
Rennes - Lens (sutra, 19)
Lyon - PSG (20.55)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!