Zimski sportovi

Martinec 28., ostao bez finala

Maja Giljanović • subota, 22.03.2008.

19-godišnji Boris Martinec na 28. je mjestu osvojenom nakon kratkog programa ostao 2.67 bodova kratak za prolaz među 24 finalista na Svjetskom prvenstvu koje se do sutra održava u Gőteborgu...

Član Monda je, naime, osvojio ukupno 48.91 bod od kojih je na ime tehničke vrijednosti od sudaca dobio 27.88 što je primjerice više od na koncu 23. Kineza Chengjiang Lija (26.34). Kazahstanac Rakimgalijev je, pak, sretni 24. s osvojenih 51.58 bodova.

Vodeći nakon prvog dijela (slobodan program starta u 13 sati) je inače olimpijska bronca Jeffrey Buttle (82.10): Kanađanin ispred drugoplasiranog Johnny Weira, trostrukog prvaka SAD-a (80.79) i tradiocionalno pouzdanog, srebrnog lani u Tokiju, Japanca Daisuke Takahashija na trećem mjestu (80.40).

Dvostruki svjetski prvak Stephane Lambiel je trenutno peti dok je branitelj naslova prvaka Brian Joubert šesti. Francuzi se, međutim, žale na sudačku odluku da im pulenu oduzmu bod jer je prekršio pravila po kojoj se u odabranoj glazbi ne smiju čuti riječi. Joubert, naime, program izvodi na Damianijevu "All for you" za koju primjerice na Europskom prvenstvu ne da nije bio kažnjen nego ni upozoren.

Naslov, prvi nakon 18 godina partnerstva, među plesnim suparovima osvojili Isabelle Delobel i Lilvier Schőnfelder. Francuzi su sačuvali prednost s kraja originalnog programa i slavili ispred srebrnih Kanađana Virtue/Moir odnosno Rusa Kohlove/Novitskog na trećem mjestu.

Favorizirani, pak, nakon odustajanja europskih prvaka Domnine i ozlijeđenog Šabalina, Amerikanci Belbin/Talbot, olimpijski srebrni i peterostruki prvaci SAD-a su nakon četiri godine ostali bez ijedne medalje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!