Zimski sportovi

San Jose i Minnesota povećavaju razmak

Krešimir Ferlak • subota, 22.03.2008.

Divizije Pacific i Sjeverozapad su izuzetno neizvjesne cijelu sezone. No, čini se da San Jose pogotovo, a i Minnesota rade razmak koji bi mogao biti ključan za osvajanje prvog mjesta. Na Istoku od borbe za doigravanje ne odustaje Washington nakon preokreta protiv Atlante...

San Jose i Anaheim su odigrali derbi divizije koji je završio pobjedom Sharksa od 2:1. Rezultatski izgleda jako neizvjesno, ali na terenu je to bila sasvim druga priča. Sharksi su razbili Duckse, a samo zahvaljujući odličnom Jonasu Hilleru na vratima, Ahaheim nije doživio katastrofu. Udarci na gol bili su 43:13 za San Jose, a Anaheim u zadnjem periodu nije uputio niti jedan udarac na gol! Za Sharkse su zabili Joe Thornton i Jeremy Roenick dok je za Duckse jedini gol dao Todd Marchant. San Jose sada ima sedam bodova više od Anaheima.

Minneosta je pak pobjedom nad Vancouverom napravila tri boda prednosti na vrhu svoje divizije. Bila je to izjednačena utakmica, sa ipak malom dominacijom Canucksa, pa je za prvu zvijezdu utakmice proglašen golman Wilda Niklas Backstrom. Rolston i Radivojević su doveli Wild do 2:0, smanjio je Sami Salo, ali to izjednačenja nije došlo, sve je pokušaje obranio Backstrom. Minneosta ima sada dobru situaciju, ali samo dva poraza zaredom mogu odnijeti to prvo mjesto.

Alex Ovečkin je doveo Capitalse u vodstvo i činilo se da će utakmica ići željenim tijekom za momčad iz glavnog grada. Ali, Atlante preokreće i sa dva pogotka Jima Slatera do kraja druge su imali 3:1. U trećoj počinje show Ovečkina i Nicklasa Backstroma. Ovečkin je došao do svog 60. pogotka u sezoni i još je dva puta asistirao dok je Nicklas Backstrom postigao dva pogotka za konačnih 5:3 Capitalsa. Washington i dalje živi u nadi za doigravanje, došli su na samo bod zaostatka od osmog Bostona.

Boston je osmi jer ga je preskočila Philadelphia nakon pobjede nad Rangersima poslije penala. Ključni gol je zabio Mike Richards. Toronto je pobjedom nad Buffalom bacio Sabrese na deseto mjesto, dok je iznenađenje večeri priredila momčad Islandersa, koji su sa 3:1 slavili kod New Jerseya. Mladi Kyle Okposo, kojem svi predviđaju blistavu karijeru postigao je svoj prvi NHL gol i asistirao te tako pokazao da bi Islandersi mogli s njim imati velike stvari u budućnosti.

NHL, rezultati: New Jersey – NY Islanders 1:3, Philadelphia – NY Rangers 4:3 (SO), Buffalo – Toronto 1:4, Atlanta – Washington 3:5, Vancouver – Minnesota 1:2, San Jose – Anaheim 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!