Rukomet

Hrvatska po OI u Njemačku!

Zvonimir Šimunović • subota, 22.03.2008.

Kaos oko rukometnih kvalifikacija za Olimpijske igre dosegnuo je vrhunac. Samo tjedan dana prije početka turnira, IHF je promijenio raspored ženskih reprezentacija po skupinama tako da će Hrvatska umjesto u Rumunjskoj svoj put do Pekinga tražiti u Njemačkoj...

Šokantne vijesti stigle do stožera hrvatske ženske rukometne reprezentacije tek sedam dana prije prve utakmice kvalifikacijskog turnira za OI. Iako je već prije skoro tri mjeseca napravljen raspored prema kojem je naša reprezentacija trebala igrati u skupini s domaćinom Rumunjskom, Poljskom i Obalom Bjelokosti, nakon najnovijih odluka vezanih uz aferu azijskih kvalifikacija, Hrvatska je svrstana u skupinu s Njemačkom, Švedskom i Kubom. Turnir će se od 28. - 30. ožujka igrati u Leipzigu.

Prvu utakmicu izabranice Josipa Šojata igrat će 28. ožujka protiv Kube. Dan nakon toga slijedi okršaj s Njemačkom, da bi kvalifikacije završile možda i odlučujućim susretom protiv Švedske. Ono što se nije mijenjalo je da će se u Peking kvalificirati dvije najbolje reprezentacije.

Najnovije preinake rezultat su odluke Arbitražnog suda za sport u Lausannei, koji je poništio prije donesenu odluku IHF-a o ponavljanju ženskih azijskih kvalifikacija. To znači da je nastup u Pekingu s najvećeg kontinenta izborila reprezentacija Kazahstana (pobjednice prvih kvalifikacija), a ne Južne Koreje (pobjednice ponovljenih kvalifikacija). Zbog toga je došlo do svih promjena u rasporedu skupina, a za Hrvatsku je to značilo potpuno nove suparnice i mjesto odigravanja kvalifikacija.

Što se muških kvalifikacija tiče, tu nije bilo promjena jer je kao valjana ostala odluka IHF-a o ponavljanju azijskih kvalifikacija.

Skupina 1 kvalifikacija za OI (ž):

28.3.2008. Hrvatska – Kuba

29.3.2008. Hrvatska – Njemačka

30.3.2008. Hrvatska – Švedska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!