Košarka

Ukić briljirao u teškoj pobjedi Lottomatice

Ivana Spahija • subota, 22.03.2008.

Za nas najvažniji susret 28. kola talijanske košarkaške lige bio je onaj između Repešine Lottomatice Rome i Tisettante iz Cantua. Rimljani su došli do pobjede tek nakon produžetaka, a naš Roko Ukić briljirao je u dresu pobjedničke momčadi ubacivši čak 27 poena. Od ostalih susreta, uspješan je bio i Air Avellino Nikole Radulovića, kao i vodeća momčad prvenstva...

Lottomatica je na domaćem terenu uspjela doći do pobjede nad momčadi Tisettante, a Repešini izabranici slavili su tek nakon produžetaka, bilo je 80:69 za rimsku momčad. Iako su dobro ušli u susret i na poluvremenu imali sedam poena prednosti (38:31), košarkaši Lottomatice pali su u nastavku, što su iskoristili gosti koji su uspjeli doći do izjednačenja na kraju isteka vremena. Iako je Lottomatica imala vodstvo od 66:64, Francis Torin je šutem za dva odveo utakmicu u produžetke.

U pet minuta produžetka najviše se istaknuo upravo Ukić, koji je zajedno s Lorbekom i De La Fuenteom postavio konačan rezultat na 80:69 za domaćine. Ukić je u ovom kolu odigrao svoju najbolju utakmicu u talijanskom prvenstvu ove sezone, za 36 minuta provedenih na parketu ubacio je 27 poena uz jedan skok i visokih 80 posto šuta za tri (4/5).

Pobjedu je ostvarila i momčad Air Avellina, koja je u gostima u Teramu svladala Sivigliu Wear rezultatom 79:82. Gosti iz Avellina imali su prednost tijekom cijelog susreta, a iako su im se domaćini opasno približili u posljednjoj četvrtini, uspjeli su sačuvati tri poena prednosti i uzeti pobjedu. Nikola Radulović proveo je 24 minute u dresu Avellina, ubacio je osam poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Pobjedi gostiju najviše je pridonio Marques Green s 22 postignuta poena.

Novi uspjeh ostvarili su košarkaši Montepaschija na gostovanju u Trevisu svladavši Benetton rezultatom 66:74. Iako su stalno bili "tu negdje", domaćini nikako nisu ugrožavali blagu prednost košarkaša iz Siene, koji su tek u posljednjoj četvrtini malo više odmaknuli Benettonu. Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Vlado Ilievski s 18 postignutih poena uz pet skokova i tri asistencije. Iz Benettona, najbolji je bio Lionel Chalmers s 19 ubačenih poena.

Momčad Armani Jeansa na domaćem je terenu došla do pobjede nad Snaiderom iz Udina, bilo je 95:86 za košarkaše iz Milana. Gosti iz Udina imali su prednost tijekom cijelog susreta, tek su se pred sam kraj posljednje četvrtine probudili domaćini i zahvaljujući raspoloženom Danilu Gallinariju (28 poena, tri skoka i jedna asistencija) uspjeli doći do pobjede. Gostima nije pomoglo ni 26 poena odličnog Jeromea Allena.

Uvjerljivu pobjedu ostvarila je momčad Scavolinija, koja je na domaćem terenu u Pesaru svladala košarkaše Cimberija rezultatom 84:67. Gosti su bili bolji u prve dvije četvrtine i na poluvremenu su imali +7 (37:44), ali je uslijedio furiozan nastavak košarkaša Scavolinija, koji su, prevođeni Carltonom Myersom (19 poena, jedan skok), na kraju zasluženo uzeli pobjedu. Delonte Holland ubacio je 26 poena za momčad Cimberija, ali gostima ni to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Uspješni su bili i košarkaši Eldo Napolija, koji su na domaćem parketu svladali Solsonicu iz Rietija, a pobjedi Elda najviše je pridonio Matteo Malaventura koji je postigao 22 poena uz tri asistencije. Pobjedu na domaćem terenu ostvarila je i momčad Legee iz Scafatija koja je rezultatom 83:65 nadigrala Angelico iz Bielle, uz 18 poena Darryla Wilsona.

Neizvjesno je bilo u Capo d'Orlandu, gdje su košarkaši Pierrela uspjeli izvući tijesnu pobjedu od Upim Bologne, bilo je 82:80 za domaćine. Utakmica je bila izjednačena do posljednje minute (80:80) kada je Gianmarco Pozzecco dvama slobodnim bacanjima donio pobjedu momčadi Pierrela. Pozzecco i Romel Beck pobjedi domaćina pridonijeli su s po 21 ubačenim poenom. Naš Dalibor Bagarić je za 15 minuta provedenih na parketu u dresu gostiju iz Bologne ostvario učinak od pet postignutih poena kojima je pridodao tri skoka i dvije asistencije.

Lega A Basket, 28. kolo: Armani Jeans Milano - Snaidero Udine 95:86, Legea Scafati - Angelico Biella 83:65, Scavolini Spar Pesaro - Cimberio Varese 84:67, Lottomatica Roma - Tisettanta Cantu 80:69, Siviglia Wear Teramo - Air Avelino 79:82, Eldo Napoli - Solsonica Rieti 99:89, Benetton Treviso - Montepaschi Siena 66:74, Pierrel Capo d'Orlando - Upim Bologna 82:80.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!