Košarka

"Zvezda imala više za dobiti"

Sanja Čalić • subota, 22.03.2008.

Pobjedom u Jazinama Crvena zvezda nije samo srušila dugogodišnju tradiciju, već je osigurala i mjesto u Uleb kupu naredne godine, čime su bili vrlo zadovoljni i trener Karadžić i ponajbolji pojedinac Tadija Dragićević, dok je s druge strane Zadrov trener Petrović ključ poraza svoje momčadi pronašao u lošijem početku dvoboja…

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Trener gostujuće momčadi Stevan Karadžić naglasio je da je Zvezdi pobjeda mnogo više značila no Zadru, te da je upravo ta želja bila jedan od faktora koja je odlučila pobjednika: "Mislim da je natjecanje u Uleb kupu ostavilo traga i na nama i na igračima Zadra. Ipak, mi smo imali jedan dan više odmora, a isto tako ova je utakmica nama bila mnogo značajnija. Odigrali smo čvrsto u obrani i s velikom željom pa smo na kraju i nagrađeni pobjedom."

Loš ulazak u utakmicu, prema riječima Zadrovog trenera, odredio je daljnji tijek susreta: "Mi u prvom poluvremenu nismo pronašli onaj ritam koji bi nam osigurao mirnu i kvalitetnu igru. Činjenica je da je Zvezda imala puno više za dobiti u ovoj utakmici i to se osjetilo u svakom kontaktu. Kako nismo pronašli ritam, tako smo iskidali igru i samo smo kroz individualne akcije pokušavali doći do rezultata."

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Iako je Zadar držao priključak u tri četvrtine, nekoliko ga je ključnih pogrešaka udaljilo od mogućnosti pobjede: "S obzirom da smo u drugom poluvremenu stalno bili u rezultatskom minusu, stalno smo to vodstvo pokušali dohvatiti i napravili smo nekoliko krucijalnih pogrešaka, promašili par zicera, izgubili par banalnih lopti, no kad nisi u ritmu, kad nisi u utakmici, logično je da se dese stvari koje su se desile", zaključio je Petrović.

Nezadovoljstvo igrom čitave momčadi izrazio je i Jure Lalić: "Igrali smo katastrofa, svi - od prvog do zadnjeg. Tijekom cijele utakmice smo loše igrali i oni su zasluženo pobijedili. Nije u pitanju motivacija, dosta igrača u zadnje vrijeme ne ide, od kojih sam jedan i ja. Nadam se samo da ćemo se svi uspjeti dignuti i da će nam publika pomoći jer sad nam je stvarno pomoć najpotrebnija."

Kapetan zadarske momčadi Todor Gečevski složio se s trenerom Petrovićem da je Zvezda na najbolji način iskoristila njihov lošiji početak: "Nismo igrali kao što smo očekivali, Zvezda je to uvidjela od početka, da nismo pravi, da nemamo obranu kao uvijek. Bili su u utakmici, do poluvremena publika je bila tiha, uvidjeli su da mogu dobiti i to su iskoristili. Mi nismo našli pravi način da krenemo u utakmicu, tako da je utakmica stalno bila u egalu, i na kraju su oni imali više snage i koncentracije i napravili su razliku koja je bila nedostižna za nas."

Igrač koji je u paru s Kikanovićem najviše muka zadao zadarskoj obrani bio je Tadija Dragićević koji je također naglasio važnost Zvezdine pobjede nad Zadrom: "Nama je mnogo bitnija pobjeda nego njima, za njih je to bilo pitanje prestiža, da pobjede Zvezdu i da ne srušimo tu tradiciju. Sjajno smo igrali, pomagali smo jedni drugima i to je na kraju rezultiralo pobjedom koja nam je vrlo važna jer smo njome osigurali Uleb kup sljedeće godine."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!