Zimski sportovi

Pittsburgh razbio Devilse

Krešimir Ferlak • nedjelja, 23.03.2008.

Pittsburgh Penguinsi su kod kuće u derbiju konferencije iznenađujuće lako i uvjerljivo sa 7:1 svladali New Jersey i tako preuzeli vrh divizije. Florida i Toronto se ne predaju od borbe za playoff na Istoku, isto kao i Edmonton na Zapadu...

Nakon dva perioda semafor je pokazivao 2:1 za Pittsburgh i utakmica je nudila neizvjesnost. Ipak, treći period i uragan Penguinsa donio je čak pet golova u mrežu Devilsa. Ryan Malone i Evgeni Malkin postigli su po dva pogotka, Malkin je asistirao za još jedan gol, dok je Petr Sykora zabio jedan gol i dva puta asistirao. New Jersey je ovim porazom pao na četvrto mjesto konferencije, ali zaostatak za Montrealom je samo tri boda i svašta se još može promijeniti u ova dva tjedna do kraja sezone.

Toronto je pobjedom u Ottawi pokazao da još nisu odustali od borbe za doigravanje. Fantastična utakmica završila je na kraju 5:4 za Toronto iako je Ottawa krajem druge trećine imala 4:2. Dany Heatley postigao je svoj 37. pogodak sezone i doveo Senatorse do dva razlike, ali Maple Leafsi su u trećem periodu pronašli negdje dodatnu snagu i prvo je Jiri Tlusty izjednačio, a ubrzo je i Matt Stajan doveo do konačnih 5:4 i velika dva boda za Toronto. Torontu, sada šest utakmica prije kraja, Philadelphia na osmom mjestu bježi četiri boda.

Edmonton je kod kuće svladao Colorado i stigao na tri boda zaostatka za Avs´ima koji drže osmo mjesto Zapada. Edmonton je nakon dva perioda imao vodstvo od 4:1, ali tada Colorado u samo četiri i pol minute postiže tri pogotka i stiže do izjednačenja, Milan Hejduk je zabio za izjednačenje. Ipak, samo dvadesetak sekundi kasnije Marc-Antoine Pouliot postiže svoj prvi gol sezone i vraća prednost Oilersima koju su do kraja povećali na konačnih 7:5. Colorado je u sve većim problemima, dok Oilersi igraju odlično i dokazuju da će i borba na Zapadu za osmo mjesto biti do kraja neizvjesna.

Florida je ostvarila osmu pobjedu u posljednjih deset utakmica i bodovno se izjednačila sa Buffalom te došla na tri boda zaostatka za Flyersima. Protiv Tampe nije bilo lako, ali odličan treći period i još jedna vrlo dobra utakmica Tomaša Vokouna na golu, donijeli su Panthersima novo slavlje. Nathan Horton je postigao dva pogotka, dok je odlični branič Jay Bouwmeester pridodao pogodak i asistenciju za nastavak sna o doigravanju momčadi iz sunčane države.

Calgary je u derbiju divizije svladao Minnesotu 5:4 i došao na samo bod zaostatka za Wildom. Jarome Iginla je postigao svoj sedmi hat-trick u karijeri i ponovno bio najzaslužniji za pobjedu. Dion Phaneuf je postigao gol i dodao dvije asistencije, dok su kod Minnesote dvostruki strijelci bili Benoit Pouliot i Kim Johnsson.

Montreal je golom Sakua Koivua nakon penala svladao Boston, dok je na isti način Aleksanadar Radulov donio pobjedu Nashvilleu protiv Chicaga. Anaheim je sa slavio 2:1 kod Phoenixa, a dvostruki strijelac je bio Teemu Selanne. Dva pogotka postigao je i Michal Handzus za Kingse u 4:2 pobjedi kod Dallasa, dok je Detroit do nove pobjede došao kod Columbusa.

NHL, rezultati: Edmonton – Colorado 7:5, Nashville – Chicago 2:1 (SO), Dallas – Los Angeles 2:4, Ottawa – Toronto 4:5, Montreal – Boston 3:2 (SO), Florida – Tampa Bay 4:2, Columbus – Detroit 1:4, Pittsburgh – New Jersey 7:1, Phoenix – Anaheim 1:2, Calgary – Minnesota 5:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!