Zimski sportovi

Flyersi korak bliže

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 24.03.2008.

Na Uskrs je u NHL-u bilo relativno mirno sa samo dvije utakmice na rasporedu. Na Istoku su se sastali Philadelphia i New York Islandersi, dok su i na Zapadu snage odmjerili divizijski rivali, Chicago i St.Louis...

Philadelphia je domaćom pobjedom nad Islandersima došla korak bliže doigravanju i učvrstila svoju sedmu poziciju na Istoku. Vaclav Prospal doveo je Flyerse u prvom periodu do vodstva, a u drugom je Braydon Coburn povisio na 2:0. Treći period je također prošao u znaku Flyersa, zabili su Daniel Briere, koji je uz to upisao i dvije asistencije, te Scott Hartnell.

Islandersi ipak nisu otišli bez ispaljenog metka, pet minuta prije kraja konačnih 4:1 postavio je Miroslav Satan. Flyersi sada imaju četiri boda više od devetog Washingtona i ipak malo mirnije kreću u kraj sezone. Ali, velikog opuštanja ne smije biti, dva uzastopna poraza mogu sve srušiti.

Na Zapadu su se sastali Chicago i St.Louis u utakmici bez većeg značenja jer su obje momčadi praktički izgubili šanse za playoff. Istina, Chicago još ima nekakve šanse, ali trebali bi se poklopiti mnogi rezultati, dok bi Blackhawksi trebali dobiti sve utakmice do kraja, što je također malo vjerojatno.

Bila je ovo utakmica puna preokreta. Poveo je St.Louis preko Lee Stempniaka, Chicago preokrenuo (Burish, Byfuglien), izjednačio King, da bi minutu i pol prije kraja golom Keitha Tkachuka ponovno Blues došao do prednosti 3:2. Ipak, samo trideset sekundi kasnije James Wisniewski izjednačuje, a Blackhawksi do pobjede stižu u produžetku kada zabija mladi Patrick Kane i tako postaje junak Chicaga. Odlična utakmica i san Chicaga za doigravanjem živi bar još jedan dan.

NHL, rezultati: Chicago – St.Louis 4:3 (OT), Philadelphia – NY Islanders 4:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!