Nogomet

Škotska desetkovana protiv Hrvatske

Duje Mogić • ponedjeljak, 24.03.2008.

Loše vijesti za izbornika Georgea Burleyja dolaze iz škotskog medicinskog stožera. Naime, danas su čak šestorica igrača ispala iz konkurencije za meč protiv Hrvatske u srijedu navečer...

Čini se kako će Burley za svoj debi na klupi Škotske imati težak posao obzirom da je dva dana prije utakmice ostao bez nekoliko standardnih prvotimaca. Kapetan Rangersa Barry Ferguson te veznjaci Lee McCulloch i Christian Dailly već su jutros otpali zbog ozljeda zadobivenih ovog vikenda.

Ferguson ima problema s gležnjem, McCulloch s bedrenim mišićem, dok je Daillyju slomljen nožni palac. Sva trojica će preskočiti reprezentativno okupljanje, ali se očekuje da će biti spremni za Old Firm derbi sljedećeg vikenda.

Da jedna nevolja nikad ne dolazi sama uvjerio se Burley u kasno prijepodne kad su otkazali vratar Allan McGregor te veznjaci Derbyja i Celtica - Stephen Pearson i Barry Robson. Umjesto njih naknadno je pozvan Gavin Rae, iskusni veznjak Rangersa.

Tako će škotski izbornik imati težak zadatak sastaviti momčad i pokušati se osloniti na poznati škotski duh i "volju za pobjedom", o kojoj je pričao prošlog tjedna. Hoće li to biti dovoljno za pozitivan rezultat protiv Hrvatske ostaje za vidjeti u srijedu navečer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!