Nogomet

Eduardov intervju za Arsenal TV

Duje Mogić • ponedjeljak, 24.03.2008.

Ozlijeđeni Eduardo da Silva dao je prvi intervju za engleske medije nakon teškog loma gležnja. U razgovoru za Arsenal TV, koji će se prikazati večeras, progovorio je o svojim dojmovima u trenutku loma, operaciji, o oporavku, te o hrvatskoj reprezentaciji...

Prošlo je malo više od mjesec dana od grozne ozljede Dudua, kojem nakon uspješno obavljene operacije predstoji rehabilitacija koja bi mogla potrajati i do godinu dana. "Ne mislim da je sama ozljeda toliko grozna kao što je izgledala na TV-u. Sada ovisi o meni, o mojoj psihi, kako ću se brzo oporavljati", kaže napadač Arsenala o svojoj rehabilitaciji.

Iako se želi što prije vratiti nogometu, Eduardo neće požurivati svoj povratak: "Trenutno se osjećam odlično, ali nije mi lako biti doma stalno i biti nestrpljiv oko oporavka. Najvažnije je da se oporavim ali neću brzati s tim, već ću čekati signal liječnika prije nego išta napravim jer želim biti siguran da sam 100% spreman".

Scena Eduarda zgrčenog na terenu slomljene noge obišla je svijet. Ta ozljeda je izgledala stravično i šokirala je njegove suigrače. "Pogledao sam nogu i vidio da nije ravna već da stoji udesno. Poslije toga više nisam mogao gledati. Ne sjećam se da li me zaista boljelo ili je to bilo zbog panike i straha. No, znao sam da će sve biti OK i da ću se kad-tad oporaviti", prisjeća se hrvatski reprezentativac.

Iako se velika prašina digla oko tog pogibeljnog starta Taylora, pa je Wenger čak zahtijevao da mu se doživotno zabrani igrati nogomet, Eduardo otkriva da se tih dana povukao u izolaciju koja mu je dobro došla. "Bio sam u klinici šest dana i nisam pratio ništa pa ne znam što se pričalo na TV-u i u novinama. Rekli su mi da me Taylor došao posjetiti, ali nije mogao jer sam bio uspavan i spreman za operaciju", govori Dudu.

Rođeni Brazilac se nedavno pojavio pred Arsenalovim navijačima po prvi put nakon ozljede. Pred ligašku utakmicu protiv Middlesbrougha na Emiratesu, Eduardo je, uz pomoć štaka, izišao pred publiku koja ga je pozdravila pljeskom. "Kada su mi svi zapljeskali htio sam zaplakati. Zapravo sam plakao u sebi, ali nisam dozvolio da mi poteknu suze. To mi je dalo vjeru i snagu da se vratim jači nego prije", govori o dirljivom susretu s navijačima.

Na kraju se osvrnuo i na hrvatsku reprezentaciju i Euro koje će proteći bez njega. "Jako mi je žao što neću sudjelovati, ali Hrvatska ima dobru momčad i veliku šansu za dobar rezultat. Znam da ima kvalitetnih igrača i to će dokazati u utakmicama koje su pred njima. Čudno mi je da neću biti među njima, ali ovako Hrvatska ima jednog navijača više", zaključio je Eduardo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!