Košarka

Bez Stallwortha u najvažniji tjedan

Sanja Čalić • ponedjeljak, 24.03.2008.

Druga pozicija koju je osigurao svojim sjajnim igrama donijela je Zadru za protivnika u četvrtfinalu sedmoplasirani, no nikako manje opasan FMP čijom je pobjedom u Jazinama unatrag pet kola i započela Zadrova mala kriza. Upravo je stoga trener Petrović pozvao i svoje igrače, ali i Tornado da zajedništvom ostvare željeni cilj…

Iako poraz protiv Zvezde, za kojeg Petrović tvrdi da je već izbačen iz misli, u posljednjem kolu regionalne lige nije bio od rezultatskog značenja, ostavio je Zadranima jednu itekako lošu posljedicu. Ozljeda skočnog zgloba koju je zaradio u 22. minuti dvoboja s Beograđanima udaljila je jednog od važnijih igrača u Zadrovom rosteru Shammela Stallwortha s parketa dva do tri tjedna, stoga će njegovu ulogu i odgovornost, kako je najavio Zadrov trener, morati preuzeti na najbolji način Rok Stipčević i Pankracije Barać.

Smatrajući da "treba zaboraviti i sve sjajne stvari, ali i sve frustrirajuće u proteklom periodu", Petrović je najavio svoja očekivanja od četvrtfinalnih utakmica: "Kroz kvalifikacijske utakmice s FMP-om želimo doći tamo gdje mislimo da nam je mjesto, a to je Final Four, želimo doći na to mjesto gdje se dijele bodovi i sad tu ne vrijede nikakvi alibiji ni isprike. Igrali dobro ili loše, želimo proći, imamo prednost domaćeg terena i zato smatramo da je ta prva utakmica izuzetno bitna," naglasivši da se ne smiju ponoviti greške iz prethodnog duela s FMP-om.

Glavne snage FMP-a Zadrov je strateg pronašao u njegovoj centarskoj liniji, no smatra da vrlo dobrom obranom, koja je bila jedna od glavnih karakteristika igre Zadra posebice u značajnijim utakmicama, njegova momčad može u Beograd otputovati s prednošću: "U zadnje dvije utakmice briljiraju Labović i Erceg, njih dvojica su u posljednjoj utakmici protiv Olimpije postigli 45 koševa, što je gotovo 50% koševa FMP-a, ali i njihova vanjska linija, odnosno Protić, Krstović i Jeremić, je u Zadru odigrala dobro. Mi moramo krenuti agresivno u obrani i dizati taj intenzitet kako bismo dolazili do laganih poena."

Budući da u prvom poluvremenu dvoboja s Zvezdom njegova momčad nije imala uobičajenu podršku Tornada, Petrović je pozvao navijače i pobornike kluba da im pomognu u ostvarivanju plasmana u Final Four NLB lige: "Mislim da svi, i Tornado, i igrači, te frustracije koje su bile u proteklom periodu trebaju zaboraviti. Treba doći do Final Foura, a to možemo na način samo ako od prve minute zajedno budemo na istom tragu, na istom cilju, u jednoj paklenoj atmosferi, jer nam takva atmosfera treba od prve sekunde. Vjerujem da zajedničkim snagama ovog trenutka možemo garantirati prolaz na Final Four."

NLB liga, četvrtfinale, prva utakmica: Zadar – FMP (utorak, 25.3., 19 h)

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!