Zimski sportovi

NHL: Montreal sedmicom osigurao doigravanje

Tomislav Pacak • utorak, 25.03.2008.

Montreal Canadiensi osigurali su nastup u NHL doigravanju pobjedom nad Ottawom od 7:5, dok isto nije uspjelo Pittsburgu, poraženom u New Yorku od strane Islandersa...

Andrej Kostitsyn postigao je dva od Montrealova tri pogotka u prvom periodu u kojem su Canadiensi 'pobjegli' Ottawi što je trenera gostiju nagnalo da vratara Gerbera zamijeni Emeryjem. Međutim, promjena golmana nije donijela ništa pozitivno Senatorsima, Bouillon, Markov, Grabovski i Kostopoulos zabili su u drugoj trećini za nedostižnu prednost domaćina. Canadiensi su tako osigurali doigravanje tek četvrti puta u posljednjih devet sezona, premalo za najtrofejniji klub NHL-a.

Odmah do prvoplasiranog Montrela u Istočnoj konferenciji nalazi se Pittsburgh, no Penguinsi u New Yorku nisu uspjeli osigurati nastup u play-offu. Nakon važne pobjede protiv New Jerseyja u subotu, a uoči novog ogleda s Devilsima u utorak, Penguinsi su uzeli "slobodnu večer" u gostima kod Islandersa i izgubili s 4:1.

Bill Guerin zabio je pogodak i pridodao asistenciju, a pogotke su zabili još i Park, Bergenheim i Hunter. Penguinsi su još jednom bili bez Sidneyja Crosbyja kojeg i dalje muči desni gležanj, a očekuje se da bi se mogao vratiti u susretu protiv New Jerseyja.

National Hockey League, 24. ožujka: NY Islanders - Pittsburgh 4:1, Montreal - Ottawa 7:5, Edmonton - Minnesota 5:3, Colorado - Calgary 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!