Zimski sportovi

Veliki preokreti Ottawe i Calgarya

Krešimir Ferlak • srijeda, 26.03.2008.

Jučerašnji dan ponudio je pregršt važnih utakmica, te donio nekoliko bitnih rezultata za ekipe iznad i ispod crte za doigravanje. Ottawa je vjerojatno uništila snove Buffala o doigravanju, isto kao i Boston Torontu. Calgary je preokretom u trećoj stigao do vodstva divizije...

Kada je Jason Pominville nakon tri minute trećeg perioda doveo Buffalo do vodstva 3:1, činilo se da Sabresi idu prema pobjedi. Ali, Ottawa se nije predavala i pokazali su da ipak u njima ima još snage i volje. U zadnjih 8 minuta utakmice Senatorsi postižu pet pogodaka i slave 6:3. Dean McAmmond je pogotkom s igračem manje otvorio seriju, a kapetan Daniel Alfredsson je odigrao kapetanski tu završnicu, postigavši dva pogotka i jednu asistenciju. Buffalo je ovim porazom u izuzetno teškoj situaciji, imaju pet bodova manje od Bostona, šest utakmica prije kraja.

U još težoj poziciji je Toronto, koji je nakon poraza od Bostona šest bodova iza Bruinsa, pet utakmica do kraja i njegove nade za playoff su gotovo nikakve. Protiv Bostona su imali idealnu priliku približite se Bruinsima, ali gosti su odigrali odličnu utakmicu i slavili sa 6:2. Šest različitih strijelaca za Bruinse, sve je otpočeo Glen Murray nakon četiri minute, a završio Jeremy Reich u zadnjim trenucima utakmice. Boston sada malo mirnije ide u završnicu sezone, a kao najveći konkurent im se ističe Washington.

Capitalsi su nakon penala slavili u Carolini i zadržali dva boda zaostatka iza Bruinsa. Odlična utakmica u Raleighu, na kraju je najpravednije riješena penalima, a jedini pogodak u izvođenju kaznenih udaraca, za slavlje gostiju zabio je Viktor Kozlov. U regularnom dijelu za domaće su zabili Hamilton i Cole, a za goste ruski dvojac Semin i Ovečkin. Washington tako ostaje u borbi za playoff, ali ne ovise o sebi već moraju čekati neki kiks Bostona ili Philadelphije.

Vancouver je nakon prvog perioda imao 2:0 u Calgaryu. U razmaku od 12 sekundi zabili su Markus Naslund i Daniel Sedin. U drugom dijelu Jarome Iginla smanjuje i u treći period se ulazi sa 2:1 za Canuckse. Ipak, gosti nisu uspjeli izdržati. U razmaku od 40 sekundi Daymond Langkow i Dion Phaneuf zabili su za Flamese i taj rezultat je ostao do kraja. Falmesi su ovom pobjedom preuzeli vrh divizije od Minnesote i Vancouver gurnuli u nezgodnu poziciju. Canucksi imaju dva boda više od osmog Nashvillea, ali ako nastave ovako prosipati vodstva, Predatorsi ili Oilersi će to lako iskoristiti.

Phoenix je golom Martina Hanzala u produžetku sa 5:4 svladao San Jose. Za Sharkse je hat-trick postigao Joe Thornton. Flyersi su pak protiv Rangersa golom Mikea Richardsa u produžetku donijeli dva vrijedna boda iz New Yorka. Tampa je svladala Floridu i tako znatno umanjila šanse Panthersa za doigravanje, dok je Nashville pobjedom nad Columbusom svoje šanse ostavio relativno dobrima. U derbiju Istoka Pittsburgh je sa 2:0 svladao New Jersey, dok je Detroit nastavio seriju pobjeda kod St.Louisa.

NHL, rezultati: Buffalo – Ottawa 3:6, Carolina – Washington 2:3 (SO), Toronto – Boston 2:6, NY Rangers – Philadelphia 1:2 (OT), Tampa Bay – Florida 3:1, New Jersey – Pittsburgh 0:2, Nashville – Columbus 3:0, St.Louis – Detroit 1:2, Calgary – Vancouver 3:2, Phoenix – San Jose 5:4 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!