Nogomet

Lyon, Chelsea i Dynamo "njuškaju" oko Kalinića

Bernard Jurišić • srijeda, 26.03.2008.

Nikola Kalinić mogao bi postati nova "transfer-sapunica" hrvatskog nogometa. Lik i djelo 20-godišnjeg Hajdukovca upoznali su klubovi i mediji diljem Europe, pa su počele su i medijske špekulacije glede njegove prve inozemne destinacije...

Nikola Kalinić mogao bi od Kranjčara, Eduarda i Modrića naslijediti ulogu "glumca u transfer-sapunici". Hrvatski mediji tek se zagrijavaju, a za mladog Hajdukovog napadača počeli su se "lijepiti" inozemni novinari i mediji.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Tako su francuski mediji objavili da se za Kalinića zanimaju dva tamošnja velikana, Lyon i Olympique Marseille. Nakon nekoliko godina "posta" hrvatski igrači su u Francuskoj opet u modi, što je značajno popraćeno činjenicom da naši reprezentativci tamo više nemaju status stranaca.

Nakon što je tijekom zime odbio ponudu Dnipra, za Kalinića se zainteresirao i kijevski Dynamo. Dobre veze između Hajduka i Dynama mogle bi ići na ruku Ukrajincima, no Kalinić je već javno izrekao kako bi radije krenuo zapadno, nego istočno od Splita. Kijevljani navodno pripremaju ponudu od 10 milijuna eura.

Posljednja u nizu je informacija iz Engleske. Kalinićev "lik i djelo" došli su pod povećalo tamošnjih velikana, a ako je vjerovati tabloidu The Sunu, sportski direktor Chelsea Frank Arnesen uskoro se može očekivati u Splitu. Abramovičeva "igračka" navodno je pripremila 7,8 milijuna funti za mladog hrvatskog reprezentativca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!