Vodeni sportovi

Deligiannis: "Uzvrat protiv Juga za prestiž"

Hrvoje Vuković • srijeda, 26.03.2008.

Dubrovčani su u prvoj utakmici četvrtfinala vaterpolske Eurolige deklasirali Grke u Gružu, a izjave gostiju samo su potvrdile da bi prolaz Olympiakosa u ovom trenutku bio malo čudo. Partizan pak nije uspio svladati probuđenu Mladost, pa niti ne čudi oprečno raspoloženje u taborima Beograđana i Zagrepčana...

Grci su odigrali dosta lošu utakmicu protiv vrlo dobrog Juga i sa minus pet (10:5) vraćaju se u Pirej, gdje će vrlo teško nadoknaditi zaostatak. Jedan od razloga visokog poraza sigurno je i izostanak Georgea Afroudakisa, no trener gostiju Vangelis Pateris još uvijek gaji nadu u podvig: "Dobro smo igrali prve tri četvrtine, da bi potom sve upropastili u posljednjoj dionici utakmice. Imali smo svoje šanse, ali smo ih uprskali. Nažalost, to se dešava kada pojedinac postane važniji od sustava. Ipak, nikad ne reci nikad. Olympiakos je jaka momčad i dat ćemo sve od sebe u uzvratu".

Theo Chatzitheodorou požalio se zbog izostanka glavne zvijezde i također "okrivio" posljednje minute: "Upali smo u crnu rupu u posljednjih pet minuta. izostanak Afroudakisa bio je velik udarac za nas. Ništa nije valjalo u našoj igri u završnici i sada će biti izuzetno teško kvalificirati se dalje". Nikos Deligiannis složio se s klupskim kolegom: "Loše smo igrali. Nismo ništa napravili u napadu u zadnjoj četvrtini. Jug nije odigrao sjajno, no bili su koncentrirani i imali su sreće. U uzvratu sada možemo igrati samo za prestiž".

Partizan nije opravdao ulogu favorita protiv uzdrmane Mladosti (9:9), koja je promjenom trenera očito napravila dobar potez. "I prije utakmice rekao sam da će biti teško, a činjenica da smo stalno ganjali rezultat trošila nam je energiju i ulijevala nervozu u našu igru. Normalno da nismo zadovoljni rezultatom. propustili smo i šansu da se odlijepimo, dosta otvorenih šuteva smo promašili", izjavio je za srbijanski Mondo trener Partizana Dejan udovičić, koji nije imao objašnjenje za lošu igru s igračem više: "I ranije smo imali istih problema. Vjerojatno su zbog prevelike želje i htijenja bili u grču".

Partizanov centar Duško Pijetlović procijenio je kako je ovo bila najlošija utakmica crno-belih u posljednje tri godine otkako je on u klubu. "Nismo igrali kao ekipa, ali valjda će biti bolje u Zagrebu. Sve čestitke Mladosti i našim navijačima", kratko je komentirao Pijetlović.

U svlačionici žabaca vladalo je naravno veselije raspoloženje. "Odigrali smo daleko bolje nego u prethodnim utakmicama, no još ima prostora za napredak. Mislim da su nam šanse za prolaz i dalje podjednake", izjavio je trener "žabaca" Ozren Bonačić. Direktor Mladosti Perica Bukić imao je puno primjedbi na suđenje: "Tko god je gledao utakmicu vidio je da je Mladost bila bolja momčad. Ne volim komentirati suđenje, ali ovo nisam vidio u životu. Sve u svemu, vladala je sportska atmosfera, igrači su bili korektni, a gledatelji su mogli gledati jednu napetu i kvalitetnu utakmicu. iako je Partizan bio blagi favorit pred ovu utakmicu, mislim da su nam šanse sada 50-50", dodoao je Bukić.

1. HVL, regularni dio

1Jadran Split 9149:56+9325
2Jug AO 9133:60+7325
3Mladost 9130:72+5821
4Primorje EB 9115:81+3418
5Solaris 994:90+415
6Mornar BS 992:88+412
7Medveščak 985:140-559
8POŠK 973:123-504
9KPK 960:144-844
10Zadar 968:145-770

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!