Košarka

Novi poraz Clermonta

Branko Barić • četvrtak, 27.03.2008.

Clermont i Pau-Orthez prvi su odigrali susret 23. kola francuskog LNB prvenstva. Sigurnom pobjedom gosti su se udaljili od opasne zone i priključili sredini tablice, dok je sad već izvjesno da su Clermontu ovo posljednje utakmice prije preseljenja u drugoligaško društvo...

Izgledalo je da će pitanje pobjednika biti riješeno već u ranoj fazi susreta budući da je Pau-Orthez nakon prvih deset minuta otišao na velikih 31:15. No domaćini se do poluvremena ipak uspijevaju približiti na 44:49 i ostaviti na životu nadu u petu ovosezonsku pobjedu u prvenstvu. Ta nada ipak je ugasnula neposredno nakon izlaska iz svlačionica jer gosti ponovno odlaze na dvoznamenkastu prednost koju mirno čuvaju do posljednjek zvuka sirene.

U pobjedi pulena Laurenta Mopsusa 94:88 američki branič Jeff Trepagnier ugradio je 27 poena, što je njegov najbolji učinak otkako je u siječnju stigao u klub. Njegov sunarodnjak Jerry Johnson najbolji je bio na drugoj strani s 21 postignutim poenom.

Pau-Orthez se desetom pobjedom u 23 utakmice popeo na deseto mjesto prvenstvene ljestvice, gdje će ostati bar do vikenda kad se igraju ostali susreti. Clermont s dvije utakmice više od ostatka lige ima četiri pobjede manje od pretposljednjeg Parisa.

LNB, 23. kolo: Clermont – Pao-Orthez 88:94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!