Zimski sportovi

Važne pobjede za Colorado i Minnesotu

Krešimir Ferlak • četvrtak, 27.03.2008.

Jučerašnji dan je ponudio četiri utakmice i sve su se igrale na Zapadu. Dvije utakmice su bile izuzetno bitno, i to one u diviziji Sjeverozapad gdje su Minnesota protiv Edmontona i Colorado protiv Vancouvera stigli do vrijednih bodova.

Vancouver je nakon prvog perioda imao prednost od 2:1, ali slično kao i dan prije protiv Calgarya, Canucksi nisu uspjeli odigrati cijelu utakmicu na visokom nivou. Odigrali su grozan drugi period u kojem je Colorado postigao četiri pogotka, Vancouver samo jedan i sa 5:3 za Avalanche se otišlo na drugi odmor. U trećem periodu Colorado je potvrdio pobjedu za konačnih 6:3. Milan Hejduk postigao je dva pogotka, Paul Stastny gol i dvije asistencije, dok je Peter Forsberg tri puta asistirao za Colorado. Kod Vancouvera se istaknuo Daniel Sedin sa pogotkom i asistencijom, ali to će se brzo zaboraviti jer su Canucksi doživjeli novi, težak poraz.

Minnesota je dočekala Edmonton Oilerse koji uz San Jose zadnjih mjesec dana igraju najbolji hokej u ligi. Ipak, Minnesota je odigrala jednu odličnu utakmicu i slavila sa 3:1 i tako smanjila šanse Oilersa za doigravanje, a sebe ponovno dovela na vodeće mjesto divizije. Branko Radivojević i Sean Hill su zabili u prvom periodu, a Brian Rolston u drugom za velikih 3:0 za Wild. Fernando Pisani je u trećem periodu, u kojem su Oilersi dominirali, uspio smanjiti na 3:1, ali to je bilo sve. Minnesota sada ima bod više od Calgarya na vrhu divizije, dok Edmonton drži deseto mjesto konferencije i za osmim Vancouverom zaostaje tri boda.

Anaheim je nakon penala slavio protiv Los Angelesa, a gol za pobjedu postigao je Mathieu Schneider. U regularnom dijelu za Duckse je zabio Ryan, a za Kingse O'Sullivan. U četvrtoj utakmici večeri Columbus je kao domaćin u potpunosti nadigrao i uvjerljivo svladao Chicago sa 4:0.

Nhl, rezultati:Columbus – Chicago 4:0, Minnesota – Edmonton 3:1, Colorado – Vancouver 6:3, Anaheim – Los Angeles 2:1 /SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!