Nogomet

Hickersberger razočaran negativnim preokretom

Duje Mogić • četvrtak, 27.03.2008.

Austrija je u početnih 35 minuta povela protiv Nizozemske sa 3-0, ali su do kraja prokockali vodstvo i poraženi s 4-3. Izbornik Josef Hickersberger je razočaran padom koncetracije svojih igrača...

Poslije poraza od Njemačke izbornik Austrije je priželjkivao sličnu igru svojih pulena i protiv Nizozemaca, ali sa iskorištenim šansama. Želja mu se ostvarila već nakon 35 minuta kada je imao tri gola u mreži trećeg vratara Nizozemske Henka Timmera. No, poslije su mu igrači priredili neugodno iznenađenje i padom koncetracije prosuli vodstvo.

"Naravno da sam razočaran. Počeli smo dobro i realizirali svoje šanse, ali smo nakon toga bili prepasivni. To ne smijemo raditi", grmio je Hickersberger poslije poraza. Zna u čemu su njegovi izabranici pogriješili: "U drugom dijelu smo se se branili preduboko i nismo dovoljno imali loptu u svojim nogama".

Hickersberger nije impresioniran činjenicom da je uspio dati Nizozemcima tri gola, što je zadnji put uspjelo Italiji u studenom 2005., i nada se da će mu momčad dostići top formu upravo na Euru 2008.

Na kraju je istaknuo i još jedan čimbenik koji je kumovao preokretu Nizozemaca. "Individualna klasa nizozemskih igrača je danas napravila razliku", rekao je izbornik koji vodi 88. momčad na Fifinoj ljestvici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!