Tenis

Safin i Fish iznenađeni

Branimir Korać • petak, 28.03.2008.

Marat Safin i Mardy Fish iznenadili su sve, pa i sebe. Na žalost po njih, nisu iznenadili dobrim već lošim igrama i ranim ispadanjem već na startu Masters Series turnira u Miamiju. Sretnici koji su ih eliminirali bili su mladi Amerikanac Bobby Reynolds i vremešni Francuz Arnaud Clement...

Robin Soderling nije niti sanjao da će imati tako lagan posao protiv Stefana Koubeka. Austrijanac je bio potpuno indisponiran i uhvatio je tek jedan gem u susretu koji je bio gotov za svega 38 minuta. Protiv prvog servisa Soderlinga Koubek nije osvojio niti jedan poen i Šveđanin je neočekivano lagano prošao dalje.

Miami razočaran napušta i južnokorejski veteran Hyung Taik Lee koji je u dva seta poražen od Izraelca Dudija Sele. Lee je u susret ušao kao favorit, međutim za razliku od Sele, nije znao iskoristiti svoje prilike i upisao je poraz. Imao je pet prilika za oduzimanje servisa i nije ih iskoristio dok je Sela iz isto toliko pokušaja iskoristio tri.

U susretu Jürgena Melzera i Michaela Llodre odlučivale su nijanse. Iako je Melzer slavio u dva seta, bilo je to sve samo ne lagan meč za Austrijanca. U oba seta slavio je tek u tie breaku i to zahvaljujući većoj koncentraciji u završnici. Llodri malo znači deset skupljenih aseva i šest break lopti, iskoristio je tek jednu, jednako kao i Melzer na drugoj strani.

Priličnih problema s formom i dalje ima Olivier Rochus. Belgijac je izgubio od kvalifikanta Ive Minara iz Češke uhvativši tek pet gemova što predstavlja iznenađenje. Ponovno je Rochus imao priličnih problema na svom servisu, Minar je dobro vraćao servis i osvojio previše poena da bi Belgijac računao na pobjedu.

Iz kvalifikacija do drugog kola otišao je i Viktor Troicki. On je imao lagan posao protiv povratnika na teniske terene Victora Hanescua kojem je prepustio također pet gemova. U prvom setu još se vodila ravnopravna borba, ali u drugom je Troicki posve dominirao. O nadmoći dovoljno govori i podatak da je imao čak 15 break lopti dok je Rumunj uhvatio tek jednu.

Iako je poražen od 265. igrača svijeta, ne možemo reći da je neočekivano. Filippo Volandri jedan je od onih tenisača koji su malo "izgubljeni" van zemljane podloge i to je iskoristio 20-godišnji američki kvalifikant Ryan Sweeting. Sweeting je savršeno koristio slab servis Talijana i plasirao se dalje.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U šestom susretu ove godine Marat Safin upisao je peti poraz. Domaći kvalifikant Bobby Reynolds skinuo je veliki skalp u vrlo izjednačenom susretu koji je mogao dovršiti i ranije. Tijekom trećeg seta Reynolds je uoči tie-breaka imao dvije meč lopte, ali nervoza je činila svoje i nije ih koristio. No u 13. igri sa 7:5 uspio je uzeti set i proći dalje. Obojica su odservirala po 19 aseva samo što je Reynolds bio opasniji protiv servisa i uzeo čak 42 poena na Safinov servis. Imao je i deset break lopti, no iskoristio je tek jednu.

"Pokušavam, ali mi ništa ne polazi za rukom. No to ne znači da bih trebao prestati igrati jer gubim mečeve, uživam trenutno u onom što radim i ne pomišljam na odlazak", komentirao je svoje stanje nakon meča Safin.

Prošli tjedan šokirao je svijet, no na startu Miamija šokirao je sebe, ali od nemoći. Arnaud Clement posve je nadigrao Mardyja Fisha koji se očito ispuhao nakon ulaska u finale Indian Wellsa i u Miamiju je ponudio posve drugačiju sliku. Izgubio je od igrača koji se ne može posebno pohvaliti nekim velikim pobjedama ove godine, no to Fisha nije previše uzrujalo. Nakon meča je tek kratko konstatirao kako je Clement "očito težak protivnik".

Masters Series Miami, prvo kolo:
Robin Soderling (Švedska) - Stefan Koubek (Austrija) 6:0, 6:1, Jose Acasuso (Argentina) - Santiago Ventura (Španjolska) 6:2, 6:4, Dudi Sela (Izrael) - Hyung Taik Lee (Južna Koreja) 6:4, 6:3, Jürgen Melzer (Austrija) - Michael Llodra (Francuska) 7:6(6), 7:6(5), Julien Benneteau (Francuska) - Rainer Schüttler (Njemačka) 1:6, 6:1, 6:2, Ivo Minar (Češka, Q) - Olivier Rochus (Belgija) 6:3, 6:2, Viktor Troicki (Srbija, Q) - Victor Hanescu (Rumunjska) 6:4, 6:1, Ernests Gulbis (Latvija) - Dominik Hrbaty (Slovačka) 6:3, 4:6, 6:1, Simone Bolelli (Italija) - Santiago Giraldo (Kolumbija, Q) 6:3, 7:5, Ryan Sweeting (SAD, Q) - Filippo Volandri (Italija) 6:3, 6:2, Bobby Reynolds (SAD, Q) - Marat Safin (Rusija) 7:6(3), 4:6, 7:6(5), Arnaud Clement (Francuska) - Mardy Fish (SAD) 6:3, 6:3, Janko Tipsarević (Srbija) - Yen Hsun Lu (Tajvan, Q) 6:1, 4:6, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolATP Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!