Nogomet

Traži se izlaz iz krize

Zoran Zdelar, Kristian Hohnjec • petak, 28.03.2008.

Inter i Rijeka otvorili su ovosezonsku prvoligašku utrku. Devet mjeseci kasnije novi zaprešićki dvoboj dolazi u neugodnom trenutku za oba sastava. Riječani su slabim proljetnim startom skliznuli na četvrtu poziciju, dok su Žuti u zoni kvalifikacija...

Puno se toga promijenilo u Zaprešiću od prošlog susreta ovih dviju ekipa. Antu Čačića zamijenio je Milivoj Bračun, a od jedanaestorice koja je počela utakmicu 1. kola tek Krznar, Kukec i Lovren figuriraju kao kandidati za sastav.

Glavna tema u Novakovoj ovog proljeća su suci, čije su kardinalne pogreške na štetu Intera potvrdile i televizijske snimke. No, slaba je to utjeha za zaprešićkog prvoligaša koji bi s provizornih 30 bodova puno lakše disao. Ovako su u situaciji da im je svaka utakmice biti ili ne biti, ukoliko žele uloviti 10. mjesto i izbjeći stres kvalifikacija za ostanak u elitnom razredu.

Interova igra se podigla u posljednja dva susreta, ne računajući potop na Poljudu, ali i dalje ostaje kronični problem realizacije. Ilija Sivonjić mnogo je bolje igrao po dolasku u Zaprešić, nego što je to sada slučaj. Žute je presjekla i ozljeda Rajka Vidovića, čiji bi se povratak mogao dogoditi protiv Rijeke. Izvjesno je da u sastavu neće biti kartoniranog Mahira Ifitća, kojeg bi na poziciji stopera trebao zamijeniti Čeh Jaroslav Nesvadba.

Nitko ne Kantridi ne usudi se obećati svojim navijačima da će se iz Zaprešića u petak navečer nogometaši Rijeke vraćati kući s prvom pobjedom ovog proljeća, iako bi po situaciji na ljestvici trebali biti ogromni favorit. Aktualna forma tvrdi ipak nešto sasvim drugo, pa je i Zlatko Dalić prilično odmjeren u najavi gostovanje kod Intera te jedino što najavljuje jest ofenzivna igra, no postoji još uvijek mala mogućnost da neće moći zaigrati Radomir Đalović zbog lakše ozljede.

I dalje su isti igrači na Kantridi ozlijeđeni (Andre Luiz, Baković, Bertoša i Jakirović), a ovog puta dvostruki osvajač Kupa neće imati dovoljno igrača ni za popuniti zapisnik s 18 imena, jer se juniori nalaze na turniru.

"Oni se bore za ostanak, a mi za drugo mjesto, ali zajedničko nam je to što su nam momčadi u grču. Bit će jedna vrlo teška utakmica. Ipak, ponovit ću da sam optimist", rekao je Dalić dan prije utakmice, no malo koga je uspio uvjeriti da ima velika očekivanja od ovog gostovanja.

U prvoligaškim dvobojima Rijeka je Zaprešić pohodila 12 puta, a uspješniji su bili Žuti. Inter je ostvario šest pobjeda, dok su po tri susreta završena remijem i slavljem gostiju. Momčad s Kantride zahvaljujući pogocima Ahmada i Anasa Sharbinija dobila je posljednja dva zaprešićka duela.

Susret počinje u 18 sati, a nezahvalnu ulogu djelitelja pravde imat će Bruno Marić iz Daruvara.

Inter Zaprešić: Vranjić - Lovren, Nesvadba, Starčević, Krznar - Cavrić, Nađ, Grgurović, Kukec - Gulić, Sivonjić.

Rijeka: Žilić - Vučko, Čagalj, Budicin - Ivanov, Šafarić - Bule, Sharbini, Jertec - Škoro, Đalović.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!