Zimski sportovi

Washington nastavlja niz

Krešimir Ferlak • petak, 28.03.2008.

Osam utakmica ponudio je sinoćnji program u najjačoj hokejskoj ligi svijeta, a s najvećim zanimanjem pratile su se utakmice u Istočnoj konferenciji gdje se nastavlja bespoštedna borba za doigravanje. Washington je nakon produžetaka bio bolji od Tampe, ali slavio je i Boston i tako održao dva boda prednosti na osmoj poziciji...

Washington i dalje ima zaostatak za momčadima koje su na pozicijama koje vode u playoff i zato im je svaka utakmica biti ili ne biti. Tako je bilo i sinoć u Tampi gdje su domaćini odigrali dobru utakmicu i umalo zagorčali život Capitalsima.

Tampa je odigrala neopterećeno i dobro i početkom treće golom Michelea Ouelleta povela s 3:2. Aleksandar Semin uspio je izjednačiti pet minuta prije kraja i otišlo se u produžetke u kojima je pogodak za veliko slavlje Capitalsa postigao Tomas Fleischmann. Washington nastavlja lov za Bostonom, ali i dalje zaostaje dva boda jer su i Bruinsi sinoć slavili.

Boston je kod kuće bio bolji od Toronta s 4:2 u utakmici koja je značila definitivan oproštaj Maple Leafsa od borbe za doigravanje. Nakon dva perioda bilo je 1:1, ali Bruinsi bolje otvaraju treći i golovima Phila Kessela i Glena Murraya odlaze na 3:1. Pavel Kubina ubrzo je smanjio i vratio nadu Torontu, ali Peter Scheafer je nedugo potom postavio konačnih 4:2.

Boston nastavlja svoj put prema doigravanju, dok će Maple Leafsi morati pričekati iduću sezonu. Ovo je prvi puta od 1928. da Toronto tri godine zaredom nije izborio playoff.

Rangersi nastavljaju svoju pomalo nevjerojatnu dominaciju nad New Jerseyem ove sezone. Sinoć su Rangersi u sedmoj međusobnoj utakmici i sedmi puta slavili nad Devilsima. Nigel Dawes zabio je četiri minute prije kraja za 3:2 slavlje Rangersa u utakmici u kojoj su Devilsi imali svoje šanse i vodstvo, ali nisu uspjeli izdržati do kraja.

Brendan Shanahan doveo je New York u vodstvo, a preokrenuli su Patrik Elias i Zach Parise. Christian Backman vratio je stvari u egal i kada su već svi očekivali produžetke, Dawes je donio slavlje Rangersima. Ovom pobjedom Rangersi su dostigli Devilse i obje momčadi imaju po 91 bod.

U derbiju Zapada sastali su se San Jose i Dallas. Prije svega zahvaljujući Joeu Thorntonu i njegova dva pogotka, Sharksi su stigli do nove pobjede. Morrow je doveo Dallas u vodstvo, izjednačio je Pavelski, da bi Jere Lehtinen vratio prednost Starsima. Ipak, Thronton prvo izjednačuje u trećoj, da bi u produžetku i donio pobjedu San Joseu.

Sharksi drže uvjerljivo drugo mjesto Zapada i prema prikazanoj igri u zadnjih mjesec dana, zasigurno ih se može svrstati među najozbiljnije kandidate za Stanley Cup.

Pittsburgh je dočekao povratak Sidneyja Crosbyja te su napokon zajedno zaigrali on i Marian Hossa. Ipak, to nije dugo trajalo, novi peh sustigao je Penguinse jer je Hossa početkom treće okončao utakmicu, a iz kluba nisu točno javili o kakvoj je ozljedi riječ. ˝Što možete učiniti? Za to kratko vrijeme što su igrali zajedno, izgledalo je dobro. Bit će u redu, nisam zabrinut˝, izjavio je nakon utakmice trener Pittsburgha Michel Therrien.

Inače, Pittsburgh je svladao Islanderse s 3:1, a neočekivani junak bio je Jarkko Ruutu koji je postigao pogodak i dva puta asistirao.

NHL, rezultati: Boston – Toronto 4:2, NY Rangers – New Jersey 3:2, Ottawa – Buffalo 3:4 (SO), Pittsburgh – NY Islanders 3:1, Tampa Bay – Washington 3:4 (OT), Florida – Atlanta 2:3, San Jose – Dallas 3:2 (OT), Los Angeles – Phoenix 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!