Tenis

Čilić zaustavljen u tri seta

Maja Giljanović • petak, 28.03.2008.

Paul-Henri Mathieu u drugom je kolu 3.8 milijuna dolara vrijednog Mastersa u Miamiju u njihovom prvom međusobnom susretu nakon dva sata borbe zaustavio našeg Marina Čilića...

U prvom je setu 26-godišnjak preuzeo inicijativu oduzevši hrvatskom reprezentativcu servis odmah na startu za vodstvo od 3:0. Marin je u tim trenucima osvojio samo dva poena (16 %), ali je slabiji ulaz u meč anuliran u petom gemu kada nakon velike borbe, 15:40 i dvije prednosti, Čilić vraća rezultat u egal.

Prigoda, pak, za preokret ukazala se u devetom gemu: Francuzu pada postotak ubačaja prvog servisa (ispod 45 %), ubacuje dvije neprisiljene pogreške i Marin potom dvama returnima (45 % uspješnih naspram 32 % protivnika) spremno prihvaća poklon za vodstvo od 5:4. Mathieu, međutim, grize i dolazi do 30:40, ali našeg 19-godišnjaka spašavaju servisi: dvostruka za prednost je odmah prebrisana dvama asovima (ukupno u prvom setu tri) i nakon spašene sve skupa četiri break-šanse nakon 42 minute koristi svoju prvu set-loptu za prvi set u njihovom prvom međusobnom susretu.

Vezane vijesti

U drugom setu - repriza, no samo na startu. Mathieu nakon deucea na svom servisu oduzima Čiliću servis u drugom gemu (i to s nulom), ali ovog puta 16. nositelj zadržava prednost i štoviše na 4:1 još jednom čini break da bi nakon nepunih pola sata igre poravnao na 1:1 (6:1).

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U odlučujući je set, pak, Čilić ušao savršeno: breaknuo je ove sezone polufinalista Marseillea (Murray) za vodstvo od 2:0 u prvom redu zahvaljujući užasnih 20 % ubačaja prvog servisa Francuza, ali je kod 3:1 unatoč spašavanju prednosti asom iz drugog servisa drugu re-break šansu protivniku darovao dvostrukom (u tom trenutku sedmom) servis pogreškom.

Na koncu je loš dan na servisu (47 % ubačaja prvog uz slabu iskoristivost i prvog i drugog - niti 50 %) stajao Čilića prolaska u treće kolo u njegovom premijernom nastupu u Miamiju, a Mathieu je, s druge strane, nakon dva sata i pet minuta igre izborio okršaj s boljim iz ogleda Carlosa Moye i Nicolasa Mahuta.

Miami, 2. kolo:
Mathieu (Francuska, 16) - ČILIĆ (Hrvatska) 4:6, 6:1, 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!