Nogomet

Ozljede i kartoni određuju šibensku momčad

Ivana Jurica, Mihaela Bradovski • petak, 28.03.2008.

Tjedni prolaze, a problemi s ozljedama nikako da zaobiđu Šibenčane. Lista ozlijeđenih i kartoniranih ponovno je vrlo duga, a pred igračima Ivice Kalinića važna je utakmica sa Zagrebom u kojoj moraju tražiti pobjedu. Gosti, pak, žele nastaviti seriju neporaženosti na gostovanjima ovog proljeća...

Ključnu je ulogu u sastavljanju šibenske momčadi za ogled s Ćirinim Zagrebom imao doktor Ante Županović. Podugačka je lista onih koji su izvan konkurencije za ovu utakmicu: Kwedi, Gović, Raič, Runje, Šubić i Matas zbog ozljeda, te Vitaić, Lapić i Tabi zbog kartona. Prva dvojica u Maksimiru su zaradila treći žuti, dok je Kamerunac u domaćoj utakmici s Rijekom zaradio crveni karton zbog kojeg je kažnjen s tri utakmice neigranja i 6 000 kuna.

Iako ne potpuno oporavljeni od prve će minute zaigrati i Ivan Bulat i Krešimir Makarin, kao i Ermin Zec koji se vratio ozlijeđen s utakmice U-21 reprezentacije BIH. U prvom će sastavu biti i Ante Bulat koji je zbog ozljede zamijenjen još u prvom poluvremenu maksimirske utakmice.

Pobjeda nad Zagrebom Šibenčanima je potrebna kao suho zlato, posebice nakon prve proljetne pobjede Intera i istog broja osvojenih bodova, a uoči dva gostovanja u nizu koja ih očekuju (Vinkovci, Varaždin). No, do nje doći za oslabljeni modri sastav neće biti nimalo jednostavno.

Nogometašima Zagreba utakmica u Šibeniku bit će peta gostujuća u zadnjih mjesec dana. S četiri su se gostovanja vratili s jednako toliko bodova, a i Šubićevac bi željeli napustiti neporaženi. Dobro raspoloženje koje zadnjih nekoliko tjedana stanuje u Kranjčevićevoj još je dodatno pojačalo vraćanje Ibričića, Brkljače i Labudovića u prvu postavu.

Tomislav Labudović zauzet će, nakon ozljede, svoje mjesto desnog stopera, Mario Brkljača se nakon trećeg žutog kartona vraća u bijelu vezu baš kao i Senijad Ibričić koji će i u ovoj utakmici zaigrati u napadu. S obzirom na stanje s ozljedama (Lovrek, Piškor), Zagrebaši u Šibenik putuju kompletni.

Obrana će nakon nekoliko tjedana u izmijenjenom sastavu napokon zaigrati u najjačem. Ispred Stojkića stajat će trojac Labudović – NadarevićIvanković. Kartelo je nezamjenjiv na poziciji zadnjeg veznog, na desnom i lijevom boku zaigrat će standardni Mujdža i Čutura, u samoj sredini Brkljača i sve bolji Parlov dok će u napadu Ibričiću društvo praviti Jurendić.

Na klupi će svoju priliku čekati Grgić, Pejić i Oršulić, također igrači koji mogu odlučiti utakmicu. Protiv Dinama su Pjesnici pokazali karakter kad su ih unaprijed svi otpisali. Pokazali su bijeli isto i u Vinkovcima u trenucima kad su morali stizati vodstvo domaćina, a ništa se manje od njih ne očekuje ni u subotu, na jednom od tradicionalno teških gostovanja.

Šibenik i Zagreb sastali su se do sada 32 puta. Pjesnici su uspješniji, pobijedili su u 18 utakmica, Šibenik upola manje, a pet je utakmica završilo bez pobjednika, gol razlika 34:55. Gledajući samo susrete na Šubićevcu, Šibenik ima osam pobjeda, Zagreb se četiri puta osladio punim plijenom na Šubićevcu, a četiri su susreta završila podjelom bodova, gol razlika 23:17. U posljednjem susretu ove dvije momčadi na Šubićevcu, 28. Srpnja 2007. godine, mreže su mirovale.

T-Com I. HNL, 26. kolo: Šibenik-Zagreb 15 h

Šibenik: Slavica – Đira, Kulušić, Bonacin, Gruica - Roglić, Milanović, A. Bulat, I. Bulat – Zec, Makarin.

Zagreb: Stojkić – Labudović, Nadarević, Ivanković – Mujdža, Kartelo, Parlov, Brkljača, Čutura – Ibričić, Jurendić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!