Nogomet

Osječani kvare lagodan život trolistu?

Vedran Stilin, Goran Tomičić • subota, 29.03.2008.

Jedna od najzanimljivijih utakmica 26. kola Prve HNL odigrat će se ove subote u Gradskom vrtu gdje će domaći Osijek nakon niza dobrih rezultata dočekati trećeplasirani Slaven Belupo…

Vrlo dobar početak proljetnog dijela je iza nogometaša Osijeka koji već pet kola ne znaju za poraz te bi u slučaju današnje pobjede protiv Slaven Belupa opasno ugrozio trolist iza nedodirljivog Dinama. Istina, treba priznati kako je riječ o sastavu koji je u ovom trenutku možda i jači od onog s Drave, međutim domaći teritorij je onaj na kojemu se olako ne ispuštaju bodovi.

Nakon reprezentativnih obaveza u grad na Dravu vratili su se Marin Skender (A reprezentacija) i Domagoj Vida (mlada reprezentacija), dok se zna kako će iz momčadi izostati dovoljno neoporavljeni Primorac te požutjeli Babić, čije će mjesto vrlo vjerojatno zauzeti novopridošli Vlaović.

Utakmicom protiv Koprivničanaca kreće neugodna serija susreta protiv četiri momčadi koje se nalaze iznad osječkog sastava na prvenstvenoj ljestvici, međutim vrlo dobar bodovni učinak u proljetnom dijelu može olako biti bačen u zaborav ukoliko se taj pozitivan niz ne ukaže barem u nekima od njih.

Slaven Belupo će u Gradskom vrtu igrati ofenzivno, a u vrhu napada će biti Šehić i Kresinger uz čiju realizaciju Farmaceuti očekuju prekid serije loših rezultata u gostima.

"Imamo pozitivan niz utakmica u zadnja tri kola. Većina igrača je u potpunosti spremna, atmosfera u ekipi je super, dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo se iz Osijeka vratiti neporaženi, što bi za nas bio uspjeh. Osijek je uvijek nezgodna ekipa, pogotovo kad igraju doma. U njihovoj momčadi je i nekoliko mlađih igrača željnih dokazivanja, a u posljednjih nekoliko utakmica zasluženo imaju dobre rezultate", izjavio je Asim Šehić za portal Kcinfo.net.

Jedan od najvažnijih igrača u momčadi se nije potpuno oporavio od loma ruke, ali spreman je za igru: "Bit će bolje. Prošlo je već pet tjedana, još neko vrijeme moram nositi zaštitu kako se ozljeda ne bi obnovila, ali vjerujem da će biti dobro."

Pomoćni trener Josip Omrćen-Čeko zna da će biti teško u Osijeku: "Jasno je da nas ne očekuje lagan posao u Osijeku, međutim i mi imamo kvalitetu kojom se možemo suprotstaviti dobroj momčadi Osijeka, u kojoj ima puno mladih igrača. Vjerujemo da možemo odigrati dobro i zadržati pozitivan niz, za nas bi u Gradskom vrtu i remi bio dobar rezultat, kako bismo i dalje ostali u igri za visok plasman."

Krunoslav Jurčić ne može računati na Jurića, koji se još nije oporavio, a utakmicu propuštaju i ozlijeđeni Poldrugač i Radiček.

Osijek: Skender – Smoje, Stranatić, Todorčev, Vlaović - Višević, Vida, Šolić, Vidaković – Pavličić, Hrnčević.

Slaven Belupo: Iveša - Bošnjak, Kristić, Kokalović, Šiklić - Sopić, Jajalo, Poljak, Posavec - Šehić, Kresinger.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!