Košarka

Celticsi se osvetili Hornetsima

Branko Barić • subota, 29.03.2008.

Boston Celticsi napravili su korak bliže osvajanju prvog mjesta u istočnoj konferenciji pobjedom protiv Hornetsa. Veliku pozornost privukao je i ogled Philadelphije i Phoenixa, a momčad našeg Gordana Giričeka na koncu je stigla do prve pobjede u posljednja tri susreta. Problemi Lakersa bez Paua Gasola se nastavljaju...

Phoenix Sunsi izbjegli su prvi ovosezonski niz od tri uzastopna poraza svladavši 76erse u Philadelphiji sa 107:93. Teško je u redovima Sunsa nekog posebno izdvojiti budući da je Amare Stoudamire postigao 22 poena, Raja Bell 20, a Leandro Barbosa 17. Sve ih je savršeno razigravao Steve Nash koji je ubilježio deset asistencija. Gordan Giriček je u toj pobjedi sudjelovao sa sedam poena (šut iz igre 3/8) u 17 minuta provedenih na parketu.

Shaquille O'Neal je ponovno pružio dobru partiju s 15 poena i 13 skokova i svi se slažu da se dobro prilagodio na novu ulogu koju je dobio: "Očito je da ne mogu više činiti stvari koje sam mogao dok sam imao 26 i ne želim to niti pokušavati. Ova momčad je dobila 50, 55 utakmica bez mene, pa ne želim sad ja forsirati sebe i svoju igru riskirajući da to pokvarim i da se tako osramotim."

Andre Miller bio je jedina svijetla točka u redovima Philadelphije sa 16 poena i deset asistencija.

Celticsi su se osvetili Hornetsima za prošlotjedni poraz u New Orleansu. Posebno je motiviran bio Kevin Garnett: "U mojim mislima susret je već počeo na treningu dan prije. West mi je zabio 37 u New Orleansu i to sam shvatio pomalo osobno. Zato sam se sad potrudio biti još agresivniji u obrani."

Paul Pierce je postigao 27, a Garnett 21 poen u susretu kojeg su prelomili tek krajem treće četvrtine serijom 19:5. Celticsi su ovom pobjedom povećali prednost nad Pistonsima u borbi za prvo mjesto na istoku na šest pobjeda razlike, a samo je još deset utakmica do kraja. Chris Paul predvodio je Hornetse s 22 poena i deset asistencija, a Peđa Stojaković je dodao 17 poena.

Iako je Antawn Jamison postigao 25 poena uz 12 skokova, pobjedu Wizardsima u Sacramentu donio je Dariuš Songaila. Litavac je svom bivšem klubu ubacio sedam poena u posljednjih 59 sekundi i tako osigurao konačnih 114:108.

"Lijepo je vratiti se u svoju bivšu dvoranu i odigrati dobro. Uvijek je teško pobjeđivati u gostima i zato je ova pobjeda još slađa", rekao je Songaila koji je u NBA-u debitirao baš u dresu Kingsa 2003. godine.

Songaila je postigao 17 poena u 18 minuta provedenih u igri, Caron Butler je zabio 18 uz sedam skokova i šest asistencija, a DeShawn Stevenson 20. Najefikasniji kod Kingsa bio je Ron Artest s 28 poena.

Nakon poraza od Bobcatsa, Lakerse su šokirali i Grizzliesi pobjedom 114:111 u Staples Centru. Kobe Bryant je ubacio 53 poena, ali samo šest u posljednjoj četvrtini kad se lomio rezultat. Ipak, razlog porazu njegove momčadi ne leži u napadačkom učinku, već u katastrofalnoj obrani.

"Nismo uopće obavili dobar posao u obrani. Postavljanje ispred lopte nam je veliki problem. Ako ga ne riješimo, nastavit će nas probijati ulazima sve dok nam se ne vrate ozlijeđeni centri koji će nas spašavati blokadama", objasnio je uzrok defenzivnih problema Bryant.

Vjerojatno bi ishod susreta bio drukčiji da je Lamar Odom pogodio otvorenu tricu kod 111:109 za Grizzliese u posljednjoj minuti nakon asistencije Bryanta, no lopta je iscurila iz obruča. Nakon toga momčad Philla Jacksona pokušala je nešto preokrenuti brzim prekršajima, no bilo je prekasno.

Darko Miličić predvodio je Memphis s 22 poena i 12 skokova, Hakim Warrick dodao je 16, a Mike Miller deset poena i deset skokova.

Dobru večer za gostujuće momčadi zaokružio je Orlando svladavši Buckse u Milwaukeeu sa 103:86. Do 24. ovosezonske pobjede na strani svoju momčad predvodio je Dwight Howard s 25 poena i 11 skokova. Rashard Lewis pridodao je 16 poena i sedam skokova, a Carlos Arroyo 13 poena i devet asistencija. U redovima Bucksa, koji niti u jednom trenutku nisu bili blizu pobjede protiv Magica, najviše se istaknuo Mo Williams s 18 poena i pet asistencija.

NBA, rezultati, 28. ožujka:
Los Angeles Lakers – Memphis Grizzlies 111:114
Seattle SuperSonics – Charlotte Bobcats 93:96
Sacramento Kings – Washington Wizards 108:114
Milwaukee Bucks – Orlando Magic 86:103
Utah Jazz – Los Angeles Clippers 121:101
Toronto Raptors – New York Knicks 103:95
Philadelphia 76ers – Phoenix Suns 93:107
Indiana Pacers – New Jersey Nets 123:115
Boston Celtics – New Orleans Hornets 112:92
Atlanta Hawks – Chicago Bulls 106:103
San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 99:84

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!