Košarka

Le Mans slavio u derbiju

Branko Barić • subota, 29.03.2008.

Petak je donio dva zanimljiva obračuna u francuskoj LNB ligi. U derbiju 23. kola Le Mans je u gostima svladao Asvela i time se značajno približio osvajanju prvog mjesta u regularnom dijelu, dok je u derbiju začelja Gravelines bio bolji od Parisa...

Dvoboj dvije najbolje rangirane momčadi prvenstva otišao je na stranu Le Mansa rezultatom 75:86. Gosti su većim dijelom susreta kontrolirali rezultat, no Asvel nije dopuštao da pobjegnu na veću razliku sve do same završnice. Prevagu Le Mansu donio je sjajni 19-godišnjak Nicolas Batum koji je ubacio 23 poena uz šest skokova, dok je Yannick Bokolo dodao 17. Momčad iz Villeurbannea predvodio je Lamayn Wilson sa 17 pogodaka i šest skokova.

Zanimljiva je borba i na drugom kraju prventvene ljestvice, a jedan od ključnih dvoboja za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta bio je onaj između Parisa i Gravelinesa. Gosti su do pobjede 88:71 stigli dominiravši od prve minute, a za to su najviše zaslužni Marcus Slaughter s 18 poena i sedam skokova, te Tony Stanley sa 17 poena. Na drugoj strani najefikasniji bio je Je'Kel Foster s 21 poenom.

Le Mans je učvrstio svoju prvu poziciju s dvije pobjede više i jednim odigranim susretom više od Asvela, kojeg bi na drugom mjestu mogao sustići Nancy ukoliko u subotu pobijedi Orleansa. Gravelines se trenutno nalazi na 12. mjestu s omjerom 9-14, no pretposljednji Dijon ima tek pobjedu manje. Ostali susreti 23. kola na rasporedu su u subotu.

LNB, 23. kolo, 28. ožujak: Asvel – Le Mans 75:86, Paris – Gravelines 71:88

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!