Košarka

Giriček poručio: "Neću u reprezentaciju"

Branimir Korać • subota, 29.03.2008.

Nada da će Gordan Giriček ponovno zaigrati za reprezentaciju trajala je kratko. Prvo Giričekovo javljanje iz SAD-a odagnalo je svaku sumnju - Giriček neće igrati za reprezentaciju...

Gordan Giriček čini se potpuno je zatvorio reprezentativnu knjigu. U ekskluzivnom intervjuu za Sportske novosti Giriček je izjavio kako neće igrati ovo ljeto u kvalifikacijama za Olimpijske igre i u Pekingu. Razlozi su isti kao i prošle godine kada je "Gira" odbio poziv za nastup na Eurobasketu u Španjolskoj - želi više vremena provesti s kćerkom.

"Svi koji me poznaju znaju da ne mijenjam mišljenja preko noći. No imamo dobru ekipu i vjerujem da će dečki izboriti Olimpijske igre. Nekada sam živio za Olimpijske igre, ali sada me to više ne zanima. U Americi sam devet mjeseci i ona tri mjeseca kada sam slobodan želim provesti sa svojom kćeri", rekao je Giriček.

Posljednji nastup u reprezentativnom dresu Giriček je imao na Eurobasketu u Srbiji i Crnoj Gori kada je nakon već toliko puta spominjane krađe protiv Španjolske poput Nikole Vujčića rekao kako je za njega reprezentacija završena priča. Prošlo ljeto ostavio je otvorenu mogućnost povratka, međutim čini se kako je ovo odbijanje eventualnog Repešinog poziva i konačni oproštaj.

Giriček se dobro snašao u Phoenix Sunsima nakon nekoliko turbulentnih sezona među Jazzerima te na kraju i u Sixersima. Ukoliko mu Sunsi ponude produženje ugovora, vjerojatno će ostati u Americi, a samim time i daleko od kćerke s kojom želi provoditi ona tri mjeseca kada je daleko od košarke.

Tako je sada sigurno da Repeša u kvalifikacijama i eventualno u Pekingu neće moći računati na Gordana Giričeka i Marija Kasuna te najvjerojatnije niti na Nikolu Vujčića. Dalibor Bagarić stavio se na raspolaganje reprezentaciji nakon što je pauzirao prošlo ljeto dok je još posve nejasna situacija oko Andrije Žižića i njegovog nastupa u reprezentativnom dresu. Ostali koji su bili u kadru za nastup u Španjolskoj, trebali bi konkurirati i za grčki kvalifikacijski turnir.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!