Tenis

Kraj i za Karlovića

Branimir Korać • subota, 29.03.2008.

Negativan niz naših igrača na Masters Series turniru u Miamiju nastavljen je i danas. Jučer su redom ispadali Marin Čilić i Ivan Ljubičić, a njima se danas pridružio i Ivo Karlović neočekivanim porazom od Francuza Juliena Benneteaua...

Ivo Karlović u susret sa Julienom Benneteauom ušao je kao apsolutni favorit. Na podlozi kakva je u Miamiju malo tko bi pretpostavio da će Benneteau slaviti, međutim Karlović izuzev u prvom setu, nije bio raspoložen i upisao je poraz.

Početak meča nije davao naznake da bi tako moglo završiti. U prvom setu Karlović je potpuno dominirao i Benneteau nije imao nikakve šanse. Uhvatio je u cijelom setu tek dva poena protiv servisa i činilo se kako će Ivo imati lagan posao. Prvi break Karlović je napravio kod 3:3 kada je došao do 15:40, Benneteau se vratio na 40:40, ali Karlović ponovno dolazi do prednosti i uzima protivniku servis. U samoj završnici seta kod 5:3, Benneteau je servirao za ostanak u setu, ali Karlović ponovno ima 15:40 i ovaj put ekspresno uzima protivniku servis i za 28 minuta prvi set sa 6:3. U prvom setu naš tenisač imao je 78 posto ubačaja prvog servisa i u takvim slučajevima teško ga je pobijediti.

No već u drugom setu Karloviću postotak prvog servisa drastično opada, Benneteau je sve opasniji i kod 2:2 prvi put ima prilike za oduzimanje servisa, Karlović spašava u tom gemu tri break lopte, ali u sljedećem gemu nije izdržao. Benneteau ima ponovno 30:40, Karlović ne ubacuje prvi servis i Francuz radi break. Nakratko je Ivo zaprijetio kod 4:3, došao do 15:30, ali ne i bliže i Francuz dovršava posao i sa 6:4 uzima drugi set.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Ivo se mučio i u trećem setu. Benneteau je tu imao tek jednu neiskorištenu break loptu u prvom gemu seta, ali i u ostalim gemovima je bio opasan. Osvojio je ukupno čak 18 poena protiv servisa u tom setu dok je Ivo osvojio malih šest poena. Set je otišao u tie-break gdje kod 2:1 Francuz radi mini break, novi slijedi kod 5:2 nakon čega realizira prvu od četiri meč lopte za veliku pobjedu i prolaz dalje.

Bio je to drugi dvoboj Karlovića i Benneteaua i prva pobjeda Francuza. U drugom kolu igrat će protiv boljeg iz dvoboja još jednog Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge i Austrijanca Jürgena Melzera.

Masters Series Miami, drugo kolo:
Julien Benneteau (Francuska) - Ivo Karlović (Hrvatska, 19) 3:6, 6:4, 7:6(2).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!