Košarka

Kasun i Planinić do novih pobjeda

Kristian Hohnjec • subota, 29.03.2008.

Slavlje Leona u Vitoriji ne samo da je probudilo Spahijinu Tau Ceramicu, već je i potaklo Barcelonu da gostovanje kod fenjeraša shvati krajnje ozbiljno. Katalonci su uz vrlo dobar učinak Marija Kasuna uvjerljivo slavili, a solidan u pobjedi Baska bio je Zoran Planinić...

Gran Canaria se držala u egalu 30 minuta, međutim trica Prigonija u posljednjoj sekundi treće četvrtine pokrenula je seriju kojom je domaćin već dvije minute kasnije otišao na +9 (63:54). Igrači Nevena Spahije na kraju su pobijedili 81:69. Najbolji pojedinac susreta bio je Pete Mickael (15 koševa, šest skokova), dok je Zoran Planinić za 22 minute ubacio osam koševa (3/9 šut) uz četiri skoka, četiri dodavanja i četiri ukradene lopte. Kod gostiju istaknuo se Amerikanac s hrvatskom putovnicom, bivši igrač Svjetlosti Marcus Norris (15 koševa).

Barcelona je nadigrala Leon 82:61, a Mario Kasun pokazao da se polako vraća u formu. Donedavni reprezentativni centar za 16 minuta ubacio je 11 koševa (4/7 iz igre) uz šest skokova. Solidnu partiju za domaćina odigrao je Bruno Šundov (sedam poena, 3/8 šut, 10 skokova, blokada).

Real Madrid sve je bliže "jedinici" uoči doigravanja. Kraljevi su uz 17 koševa Raula Lopeza nadigrali Gironu 77:69 i tako zadržali prednost od tri pobjede ispred Joventuta uoči posljednjih šest kola.

ACB, 28. kolo: Real Madrid - Girona 77:69; Tau Ceramica - Gran Canaria 81:69; Leon - Barcelona 61:82.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!