Tenis

Samo je Mario ostao

Branimir Korać • nedjelja, 30.03.2008.

Mario Ančić brani čast hrvatskog tenisa u Miamiju. Nakon ispadanja trojice naših predstavnika u drugom kolu, Mario je uspio proći najtežeg protivnika kojeg su naši igrači u Miamiju imali te se tako plasirao u treće kolo...

Vrlo važnu pobjedu izborio je Mario Ančić u drugom kolu Miamija. Svladao je jednog od svjetskih top igrača Andyja Murraya te tako pokazao da je na najboljem putu ka povratku u svjetski teniski vrh. Nije Ančić slavio zato što je Murray odigrao loš meč, Mario je igrao vrlo dobro i njegova igra je posebno ohrabrenje.

Prva dva seta protekla su u znaku po jednog tenisača. Ančić je u prvom setu dominirao i posve razbio Murraya dok je to isto napravio Murray u drugom. U prvom setu u svakom servis gemu Murray se suočavao s break loptama. Ančić ih je iskoristio kod 1:1 i kod 4:2, više nego dovoljno za set. Krajem seta, u posljednjem servis gemu Ančića, Murray se počeo buditi te naznačio kako će u nastavku meča biti opasniji.

Tako je i bilo. U drugom setu naš tenisač je dosta griješio, kao i Murray u prvom, a Škot je to s lakoćom kažnjavao i uz dva breaka uzeo set. Zanimljivo, obojici je bio stran pojam ubaciti prvi servis u drugom setu, a Murray je unatoč tek 32 posto ubačaja prvog seta imao inicijativu. Ančić je s druge strane ubacio 38 posto prvog servisa, a na drugi ga je Murray konstantno napadao i radio veliki pritisak.

Pravu dramu donio je treći set. Ančić ga otvara s 0:40 i ranim breakom, ali Murray odmah uzvraća. Kod 3:2 naš tenisač zatražio je pomoć fizioterapeuta i odmah u sljedećem gemu Murray dolazi do dvije break lopte, na drugu Ančić promašuje lagani volej i Murray ima prednost 4:2. Međutim Ančić odmah pokazuje koliki je borac. Uzvraća Murrayu s 0:40, prvu break loptu ne koristi, a na drugu Murray radi svoju drugu dvostruku servis pogrešku u meču i pomaže Ančiću da se vrati u meč.

Set na kraju odlazi u tie-break gdje se drama nastavlja. Ančić u 13. igri dolazi do 4:1 uz dva servisa, ali Murray radi veliku seriju 5:0 i ima dvije meč lopte. Na prvoj meč lopti Ančić dobro odigrava na mreži dok na drugoj meč lopti Murray katastrofalno griješi radi dvostruku servis pogrešku uz veliki out na drugom servisu. Sljedeći poen ponovno odlazi na stranu Ančića koji dobrom igrom na mreži dolazi do svoje prve meč lopte i to uz servis. Međutim, nervoza čini svoje i Ančić šalje predug forhend za 7:7. Na svom drugom servisu napada Murraya, izlazi na mrežu i smešom pogađa za drugu meč loptu i 8:7. Murray ne pogađa prvi servis, ubrzo radi novu neforsiranu pogrešku izbacivši forhend van terena i Ančić slavi s 9:7.

Bio je to treći dvoboj Ančića i Murraya i druga pobjeda našeg igrača te osveta za poraz ove godine u finalu Marseillea. U trećem kolu Ančić ima priliku upisati novu pobjedu obzirom da će kao favorit ući u meč s Argentincem Juanom Monacom koji je u dva seta svladao kvalifikanta Ryana Sweetinga. Monaco, koji je svega dan stariji od Ančića, nikad nije igrao protiv našeg igrača, no ove sezone je u solidnoj formi i Mario će ga svakako morati shvatiti ozbiljno.

Masters Series Miami, drugo kolo:
Mario Ančić (Hrvatska, WC) - Andy Murray (Velika Britanija, 13) 6:2, 2:6, 7:6(7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!