Košarka

Petrović: "Zadar osigurao treći cilj"

Sanja Čalić • nedjelja, 30.03.2008.

Iako je njegova momčad plasman na Final Four ponovno ispustila svojom greškom u posljednjim sekundama susreta, trener FMP- a Slobodan Klipa bio je zadovoljan načinom kojim se njegova momčad prezentirala u regionalnoj ligi, dok je Aco Petrović naglasio da je Zadar u ovu seriju utakmica ušao s formom na niskoj razini, no unatoč tome, ostvario je još jedan cilj…

Unatoč porazu u još jednom srazu s dramatičnom završnicom između Zadra i FMP-a, trener gostujuće momčadi, nakon upućenih čestitki Zadru, izrazio je zadovoljstvo sudjelovanjem u četvrtfinalnoj seriji: "Mi smo kao tim napredovali i sretan sam što smo bili dio ovakvog spektakla gdje je svaka utakmica završena u jednom napadu. Sve što je u košarci lijepo i sve što košarka daje, mislim da je dala u ove tri utakmice."

Razloge poraza Klipa je pronašao u lošijoj reakciji svoje momčadi u prvom dijelu susreta i u pogrešci na samom kraju dvoboja: "Odigrali smo bojažljivo prvo poluvrijeme, a u drugom nismo imali što izgubiti, pa smo odigrali mnogo smirenije, agresivnije i preciznije i nakon toga smo ušli u završnicu gdje nismo iskoristili zadnji napad i izgubili smo drugu utakmicu zaredom svojom greškom."

Nakon čestitki upućenih svojim igračima Aco Petrović još je jednom istaknuo kako je njegova momčad u play – off ušla s formom koja nije bila na zavidnoj razini, te s vrlo iscrpljenim nositeljima igre. No unatoč tome, zadarski je trener smatrao da završnica ipak neće ponovno biti toliko dramatična: "Mi smo play – off dodirnuli s najnižom mogućom formom, platili smo teret stalnog igranja. Glavni igrači su potrošeni do krajnjih granica i za mene je ovo potvrda da je Zadar osigurao svoj treći strateški cilj."

O Brewerovoj ulozi na kraju susreta Petrović kaže: Zbog kontinuiranih grčeva Brewera bio sam prisiljen na početku treće četvrtine staviti zonu jer je on tog trenutka predvidio da ne može izdržati do kraja i mislim da je to, uz naše pogreške, ovako usmjerilo utakmicu. Izuzetno mi je drago jer je u posljednjih šest – sedam minuta Brewer preuzeo odgovornost na sebe i da je uz sve što je posljednjih mjesec dana promašivao, da nas je doveo u završnici do pobjede."

Corey Brewer, koji je svojim pogođenim slobodnim bacanjima, Zadru osigurao Final Four, otkrio je jedan detalj iz utakmice: "Bilo je mnogo stvari koje su se događale tijekom utakmice, primjerice broj osam (Labović) me nazvao crnim majmunom. Nisam mu mogao odgovoriti, jedino što sam mogao je pobijediti utakmicu i zadati im patnju na taj način. Najbitnije je da smo pobijedili, važno je za ovu momčad da nastavi skupljati bodove, a ja ću fizički pokušati biti još bolji jer se borim sa svojim fizičkim stanjem."

Najefikasniji igrač FMP-a Zoran Erceg dao je svoje viđenje susreta: "Bila je tvrda i neizvjesna utakmica do samog kraja. Loše smo otvorili utakmicu, u drugom poluvremenu smo odigrali znatno agresivnije, spriječili smo Zadru neke lakše poene što im je i bila prednost u prvom dijelu. Imali smo opet utakmicu kao i prošli put, zadnji napad smo nespretno odradili i na kraju izgubili."

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!