Zimski sportovi

Boston i Philadelphia ne posustaju

Krešimir Ferlak • nedjelja, 30.03.2008.

Washington Capitalsi i dalje igraju odlično i pobjeđuju, jučer su slavili u Floridi, ali te pobjede im neće značiti mnogo ako ne uhvate Bruinse i Flyerse. Boston je jučer bio uvjerljiv protiv Senatorse, Philadelphia nakon penala dobila Islanderse i tako su obje momčadi zadržale prednost pred Capitalsima...

Boston je dočekao Ottawu i odličnom igrom u zadnja dva perioda uvjerljivo slavio. Nakon prvog dijela bez golova, P.J. Axelsson je otvorio seriju Bruinsa, a do kraja su zabili Sturm, Hnidy i Krejci. David Krejci je uz pogodak upisao i dvije asistencije. Bruinsi su ovom pobjedom došli do 90 bodova i imaju samo 2 boda manje od Senatorsa i utakmicu manje. Ottawa nastavlja svoju lošu seriju u ovom drugom dijelu sezone. Ako ne poprave formu do doigravanja, Senatorsi bi brzo mogli završiti svoju sezonu.

Washington nastavlja svoju odličnu seriju. U Floridi su odigrali šestu uzastopnu utakmicu na gostujućem terenu i stigli do pete pobjede. Bila je to prilično izjednačena utakmica, ali Capitalsi su znali realizirati svoje šanse za razliku od Panthersa i slavili su sa čistih 3:0. Viktor Kozlov je postigao pogodak i dva puta asistirao, a Alex Ovečkin pridodao gol i asistenciju te tako stigao već do 109 poena u sezoni. Washington igra odlično, ali i dalje mora čekati kiks Bostona i Philadelphije koji nikako da stigne. Dobra vijest za Capitalse je poraz Caroline za kojom sada zaostaju dva boda, a obje momčadi igraju još tri utakmice do kraja sezone, a u utorak igraju međusobno.

Pogotkom Daniela Brierea u trećoj seriji izvođenja penala Philadelphia je slavila na Long Islandu i osvojila velika dva boda. Islandersi su bolje otvorili susret i početkom druge trećine imali su 2:0. Preko Brierea i Lupula Flyersi izjednačuju, da bi Frans Nielsen vratio prednost domaćinima. Ipak, pet minuta prije kraja Mike Richards je svojim pogotkom izborio produžetak, a na kraju Briere nakon penala donosi i drugi bod Flyersima. Važni bodovi za Philadelphiju koja sada ima tri boda više od Capitalsa.

Edmonton je slavio u jednoj čvrstoj utakmici u Calgaryju i stigao do 86 bodova koliko imaju i Nashville i Vancouver. Utakmica je završila 2:1 za Oilerse, a zanimljivo je da su sva tri pogotka pala u trećem periodu. Matthew Lombardi je doveo Flamese u vodstvo, niti minutu kasnije izjednačio je Denis Grebeškov,a pobjedu Oilersima donio je Dustin Penner. Edmonton tako ipak još gaji nadu za playoff, ali loša vijest za Oilerse je to što su im preostale samo još dvije utakmice do kraja, dok Canucksi i Predatorsi još imaju četiri susreta u rukama.

Toronto je napravio malo iznenađenje i svladao Montreal sa 4:2. Anton Stralman i Jiri Tlusty postigli su svaki po dva pogotka za Maple Leafse. Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvario je Dallas kod Los Angelesa. U slavlju Starsa 7:2, Loui Eriksson je postigao dva pogotka. Tampa je pogotkom Jeffa Halperna početkom treće slavila protiv Caroline sa 2:1, dok je u susretu dvije momčadi koje su ispale iz borbe za doigravanje Chicago bio bolji od St.Louisa sa 4:3.

NHL, rezultati: Boston – Ottawa 4:0, Los Angeles – Dallas 2:7, NY Islanders – Philadelphia 3:4 (SO), Toronto – Montreal 4:2, Florida – Washington 0:3, Tampa Bay – Carolina 2:1, St.Louis – Chicago 3:4, Calgary – Edmonton 1:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!