Rukomet

Zbogom olimpijski krugovi

Ivana Strahija • nedjelja, 30.03.2008.

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija neće na Olimpijske igre. Sve nam je nade u posljednjim minutama, kad se lomio rezultat, pokopala izvrsna vratarka Brorsson, koja je obranila sedmerac i kasniji šut Franić.

Hrvatska – Švedska 22:24 (11:11)

Kvalifikacije za OI, grupa 1, kolo 3
Leipzig, suci: Din, Dinu (Rumunjska)

Hrvatska: Tatari 7, Golubić 2, Starček, Gaće, Pušić 1, Palčić, Križanac (- obrana), Horvat 3, Pasičnik 5, Penezić, Jelčić (9 obrana), Franić 2, Lovrić 2, Zebić

Isključenja: 4 minute
Sedmerci: 2/4

Švedska: Brorsson (3 obrane, 2 sedmerca), Johansson, Flognman 3, Boson 2, Holmgren, Helgesson 2, Wiel Fredén 1, Krantz 1, Utković 4, Wiberg, Eriksson, Grundström (9 obrana), Torstenson 3, Ahlm 8

Isključenja: 2 minute
Sedmerci: 3/3

Nakon jučerašnje slabe predstave protiv Njemačke ipak smo još imali nade, znali smo da slijedi Švedska, o kojoj je nemali broj rukometnih stručnjaka rekao kako nam njihova igra odgovara. K tome, u dva smo od tri nedavna sraza sa Šveđankama slavili upravo mi, pa je temelja za optimizam bilo.

Današnji je susret ipak pokazao kako je deveto mjesto sa Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj realnost našeg ženskog rukometa, a da za natjecanje reda veličine Olimpijskih igara još nismo spremni.

Slika 1 od 1.
Foto: Axel Heimken

Početak susreta odlazi Šveđankama, a mi držimo priključak. Na 3:3 izjednačava Tatari, dok nas u 17. minuti u prvo vodstvo pogotkom dovodi Pasičnik. Mogli smo otići na +2 kad je Starček ukrala Šveđankama loptu, no događa se upravo suprotno, a Utković postavlja rezultat ponovno u egal na 6:6 brzom kontrom.

Din i Dinu, kojih se ne sjećamo po dobrome sa Svjetskog prvenstva, sude nam probijanje i Šveđankama dodjeljuju penal. Sa sedam je metara precizna Ahlm, potom pogađa i Utković u svom "specijalitetu" kontri, pa su Šveđanke na +2 kod 8:6.

Ipak se naše drže, Tatari smanjuje na –1, Jelčić odlično brani a Horvat dalekometno pogađa za 8:8. I opet nam se tada događa jedna od mnogih oscilacija, kad Krantz i Ahlm bez problema pogađaju za +2, da bi nas Tatari sama vlastoručno vratila u remi kod 11:11, kojima završava poluvrijeme.

U drugo nas poluvrijeme uvodi Pasičnik krasnim šutom sa sedam metara, zatim je precizna i Tatari, a mi imamo dva pogotka prednosti kod 13:11. +2 držimo sve do 38. minute i isključenja Starček, koje nije moglo doći u lošijem trenutku.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Helgesson i Ahlm precizne su, a isto se ne može reći za Pasičnik, koja iz penala puca preslabo, što je lak plijen za Brorsson. Slijedi i kontra Utković, posljedično je Švedska, desetak minuta pred kraj, na +2.

Nervoza na parketu u Leipzigu se diže, shodno tome i isključenja, pa na klupu odlaze po jedna rukometašica iz svake ekipe. Unatoč tome Lovrić nas vodi na –1 pet minuta pred kraj, no to sve nema nikakvog efekta jer Franić sa sedam metara ne prolazi pored izvrsne Brorsson, švedska je vratarka odlična i protiv Pušić te Franić iz igre.

Ahlm uzima ponuđeno u 59. minuti, Švedska odlazi na 24:21, i nade više nema. Posljednji pogodak, već sa sirenom, postiže Golubić.

Drugim smo porazom na kvalifikacijama ispali iz igre za OI, na koje će najbolja Njemačka, te druga u skupini Švedska.

Kvalifikacije za OI, grupa 1, kolo 3: Hrvatska – Švedska 22:24 (11:11)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!