Nogomet

Kelava pokazao što zna

Zoran Zdelar • nedjelja, 30.03.2008.

Prvi Dinamov vratar, Georg Koch, postavio si je za zadatak od Ivana Kelave stvoriti odličnog mladog vratara na kojeg će klub iz Maksimirske moći računati dugi niz godina. Čini se da uz trenera vratara Koch radi odličan posao, jer Kelava je u svojih nekoliko nastupa ove sezone nagovijestio da bi mogao biti odlično rješenje nakon što Koch završi karijeru. Obranama u Varaždinu u posljednjih 45 minuta ostavio je dojam daleko iskusnijeg vratara...

Slika 1 od 1.

Vratar

Ivan Kelava (Dinamo) – Nijemac Georg Koch u prvom poluvremenu utakmice u Varaždinu nije se previše iskazao, iako nije ni primio pogodak, a u drugom poluvremenu ga je i zbog lakše ozljede zamijenio mladi Ivan Kelava. Već je naznačio da se zaista radi o velikom talentu, a to je još jednom potvrdio ove subote. Obranio je Kelava tri teška udarca, dok kod primljenog pogotka ništa nije mogao učiniti kako bi spasio mrežu.

Obrana

Ivo Smoje (Osijek) – Kapetan Osijeka u dvoboju sa Slaven Belupom odradio je iznimno dobro svoje zadatke, iako bi zaslužio još višu ocjenu da kojim slučajem nije u 60. minuti iskazao malu nesigurnost čime je unio nešto panike u svoju obranu. Ipak, može biti Smoje prilično zadovoljan svojim nastupom i nadati se da će na barem jednakoj razini biti i u idućem kolu.

Safet Nadarević (Zagreb) – Nogometaši iz Kranjčevićeve ovog su proljeća jedna od onih momčadi koje su doživjele veliki uzlet u usporedbi sa svojim izdanjima iz prvog dijela sezone. Među zaslužnijima za pobjedu u Šibeniku je već standardno dobar Safet Nadarević. Teško da bi mu se mogao dati ijedan prigovor za igru na Šubićevcu, što je vjerojatno najveća pohvala za braniče.

Ante Puljić (Zadar) – Mladi branič Zadra protiv Cibalije bio je na vrlo visokoj razini i odisao je sigurnošću. Svojim kretanjem na terenu među zaslužnijima je što su napadači iz Vinkovca bili gotovo u potpunosti nevidljivi na Stanovima.

Veza

Nikola Šafarić (Rijeka) – Bila je utakmica u Zaprešiću iznimno zanimljiva, a iz gostujućih redova najviše se istaknuo Nikola Šafarić, barem kad su u pitanju pozitivne situacije po Rijekinu momčad. Zabio je jedini pogodak Rijeke, a još je i izborio jedanaesterac koji ipak nije bio realiziran. Vjerojatno njegov (po)najbolji nastup u dresu kluba s Kantride.

Mato Jajalo (Slaven Belupo) – Jedno od ugodnijih iznenađenja u redovima Slaven Belupa ove sezone odigrao je vrlo dobro i u Osijeku, a kada domaći navijači zaplješću gostujućem igraču, to je dovoljan pokazatelj koliko je netko dobro odigrao. Svojim prodorima po desnom boku bacao je u očaj tu stranu osječke obrane.

Mario Darmopil (Međimurje) – Jedan od solidnijih igrača Međimurja ove sezone, poput svojih suigrača u subotnjoj utakmici protiv Hajduka doživio je preobražaj u drugom poluvremenu te je sudjelovao u akciji kod postizanja oba pogotka svoje momčadi.

Josip Brezovec (Varteks) – Asistent Enesu Noviniću za izjednačujući pogodak može biti iznimno zadovoljan svojim nastupom protiv aktualnog prvaka Hrvatske, iako neupućeni gledatelj u subotu navečer teško bi se mogao odlučiti je li to riječ o Varteksu ili Dinamu. Mladi veznjak Varteksa bio je uvjerljivo među najboljima u derbiju kola.

Davor Kukec (Inter Zaprešić) – Kukec se polako profilira u ponajboljeg igrača Intera, a potvrdio je to i svojim nastupom protiv Rijeke u petak. Postigao je sjajan pogodak iz slobodnog udarca, proigrao je Sivonjića nakon čega je izboren kazneni udarac, a sudjelovao je u još nekoliko bitnih akcija na utakmici. Šteta jedino što nije uspio odigrati na tako visokoj razini cijelu utakmicu s obzirom da je pred kraj ipak malo zastao zbog čega je ranije otišao u svlačionicu.

Napad

Nikola Kalinić (Hajduk) – Prvi strijelac Hajduka odigrao je iznimno dobru utakmicu u Čakovcu, iako je djelomično u drugom poluvremenu nestao zajedno s ostatkom svojih suigrača. Zatresao je jednom mrežu čime je dostigao Terkeša na prvom mjestu ljestvice strijelaca, a bio je i asistent za drugi pogodak svoje momčadi.

Boško Balaban (Dinamo) – Jedan od najskupljih igrača Dinama u posljednje vrijeme ne može biti previše zadovoljan svojim igrama, ali polako se vraća u formu. Svojim nastupom u Varaždinu prema mnogima zaslužio je titulu najboljeg igrača utakmice. Sjajno se snašao kod postizanja pogotka, a bio je i iznimno razigran te se uz malo sreće mogao i još jednom ili dva puta upisati u listu strijelaca.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!