Košarka

Uspješno kolo za hrvatske predstavnike

Ivana Spahija • nedjelja, 30.03.2008.

Susreti 29. kola talijanske košarkaške lige bili su uspješni za hrvatske predstavnike. Repešina Lottomatica Roma ostvarila je gostujuću pobjedu nad Upim Bolognom uz solidan učinak Roka Ukića, a uspješni su bili i košarkaši Radulovićeva Air Avellina...

U "hrvatskom" dvoboju kola između Upim Bologne i Lottomatice, pobjedu je odnijela Repešina momčad koja je u Bologni slavila rezultatom 69:80. Nakon prve, prilično izjednačene četvrtine u kojoj su gosti imali tek dva poena prednosti (21:23), košarkaši Lottomatice preuzeli su stvar u svoje ruke i do kraja susreta nisu ispuštali prednost. Domaćini u drugom poluvremenu nisu mogli parirati raspoloženim Rimljanima koji su zasluženo uzeli pobjedu.

Roko Ukić je u 32 minute provedene na parketu u dresu Lottomatice postigao devet poena uz dva skoka i šest asistencija, što je ujedno i najbolji učinak u asistencijama u ovom susretu. Dalibor Bagarić je za 13 minuta provedenih na terenu u dresu domaćina ubacio dva poena kojima je pridodao tri skoka i jednu asistenciju. Pobjedi Lottomatice najviše je pridonio Erazem Lorbek s 25 ubačenih poena.

Utakmica protiv Scavolinija bila je rutinska za Montepaschi, vodeća momčad prvenstva deklasirala je goste iz Pesara rezultatom 105:74. Nešto "sramežljiviji" početak (24:23 na kraju prve četvrtine) nije omeo domaćine koji su nakon pola sata igre otišli na već tada nedostižnih +27 (79:52), a do kraja susreta su još više potopili goste iz Pesara kojima nije pomoglo ni 29 poena raspoloženog Michaela Hicksa. Najbolji iz redova pobjedničke momčadi bio je Romain Sato, ubacio je 19 poena uz tri skoka i jednu asistenciju.

Visoku pobjedu upisala je i momčad Air Avellina koja je na domaćem parketu svladala Legeu rezultatom 103:84. Ovaj je susret ponudio sličan rasplet kao onaj u Sieni, domaćini su lošije krenuli u susret i nakon deset minuta imali pola koša prednosti (15:14), ali su se zagrijali u nastavku i na kraju treće četvrtine imali +16 (71:55), što gosti iz Scafatija nisu uspjeli dostići. Nikola Radulović proveo je 31 minutu na parketu u dresu Avellina, ubacio je deset poena kojima je pridodao šest skokova i pet asistencija, a najviše se istaknuo Devih Smith s 21 postignutim poenom.

Uzbudljivu utakmicu u Montegranaru odigrali su košarkaši Premiate i Pierrela, a nakon neizvjesnih 40 minuta pobjedu su upisali domaćini rezultatom 87:84. Gosti su pola sata održavali vodstvo, ali su u posljednjoj četvrtini domaćini uspjeli doći do izjednačenja (83:83 dvije minute prije kraja). Tada je Kiwane Garris šutem za dva donio prednost Premiati i još jednim slobodnim bacanjem postavio rezultat na konačnih 87:84. Pobjedi domaćina najviše je pridonio Ricky Minard koji je postigao 22 poena uz dva skoka.

Neizvjesno je bilo i u Rietiju gdje je momčad Soslonice uspjela doći do pobjede nad La Fortezzom iz Bologne, bilo je 83:81 za domaćine. Prednost Solsonice od 12 poena iz treće četvrtine (62:50) brzo se istopila u posljednjih deset minuta igre, a domaćine je samo sreća spasila od lošeg ishoda ovog susreta. Morris Finley i Patricio Prato su s po 19 ubačenih poena doveli Solsonicu do pobjede.

Dvije gostujuće pobjede ostvarile su momčadi Angelica Bielle i Tisettante Cantu koje su svladale košarkaše Armani Jeansa, odnosno Cimberija. Košarkaši Angelica su u posljednjoj četvrtini oteli pobjedu domaćinima iz Milana, a tome je najviše pridonio Brandon Hunter s 18 postignutih poena. Tisettantu je do pobjede nad momčadi iz Varesea doveo odlični Gerald Fitch koji je ubacio 27 poena uz četiri skoka i šest asistencija.

Lega A Basket, 29. kolo: Montepaschi Siena - Scavolini Spar Pesaro 105:74, Solsonica Rieti - La Fortezza Bologna 83:81, Air Avellino - Legea Scafati 103:84, Premiata Montegranaro - Pierrel Capo d'Orlando 87:84, Upim Bologna - Lottomatica Roma 69:80, Benetton Treviso - Eldo Napoli 83:71, Armani Jeans Milano - Angelico Biella 81:87, Cimberio Varese - Tisettanta Cantu 76:83, Snaidero Udine - Siviglia Wear Teramo 80:87.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!