Nogomet

Nijemci s pet napadača na Euro

Petar Plevnik • ponedjeljak, 31.03.2008.

Izbornik njemačke reprezentacija Joachim Löw u razgovoru za tamošnje medije najavio je kako će na Europsko prvenstvo voditi pet napadača...


Iako je do objave konačnog popisa putnika za Europsko prvensto ostalo još više od dva mjeseca, već sada prilično je sigurno kako su četvorica napadača sigurna; Bayernov dvojac Miroslav Klose i Lukas Podolski, Stuttgartov Mario Gomez te Schalkeov Kevin Kuranyi.

Za preostalo mjesto glavni je kandidat Stefan Kießling iz Bayer Leverkusena, koji, iako je prvenstveno igrač sredine terena, trenutno ima prednost pred Mikeom Hankeom iz Hannovera te iskusnim Oliverom Neuvilleom iz drugoligaša Borussije Möcnhengladbach, dok jedno od ugodnijih iznenađenja sa Svjetskom prvenstva, David Odonkor iz Betisa ne stoji najbolje u Löweovim planovima.

Löw je priznao kako još uvijek nije na čisto s vratarima. Dok bi Jens Lehmann unatoč lošem statusu u Arsenalu trebao biti broj jedan, dvojbe traju oko preostala dva vratara. Iako se najizglednijim kandidatima čine Timo Hildebrand iz Valencije te Robert Enke iz Hannovera, sve bolji nastupi mladih Manuela Neurea (Schalke) i Renea Adlera (Bayer Leverkusen) zagolicala su maštu njemačke javnosti, ali i izbornika.

Ono što je sigurno je da će Elf pripreme odraditi na Mallorci, od 19. do 30. svibnja, a Löw je najavio kako će naglasak biti na organizaciji igre, posebice ofenzivnom dijelu te porapvljanje duel igre. Kako će Njemačka izgledati, najbolju prigodu uvjeriti se u to imat ćemo u Klagenfurtu 12. lipnja, kada se u posljednjem susretu u skupini B Hrvatska sastaje s Njemačkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!