Košarka

Nancy uvjerljiv, Perinčić dobar u porazu

Branko Barić • ponedjeljak, 31.03.2008.

Od pet subotnjih susreta 23. kola francuske LNB lige tri su pripala gostima. Le Havre i Roanne su pobjedama na strani došli do velikih bodova u borbi za što bolju startnu poziciju u play-offu, a Dijon u borbi za opstanak. Nancy je očekivanom pobjedom sustigao na drugoj poziciji ASVEL-a, a naš Hrvoje Perinčić bio je vrlo dobar u porazu Toulona...

Uz 22 poena Amerikanca Johna Coxa Le Havre je odnio pobjedu 88:80 iz Vichyja. Veliku pomoć imao je u sunarodnjacima Marcellusu Sommervilleu i T.J. Fordu; prvi je ubacio 16, a drugi 15 poena. Na drugoj strani Jammal Ball i Zach Wright ubacili su po 16 koševa. Ove dvije momčadi su sada poravnate na petom mjestu prvenstvene tablice s 13 pobjeda i deset poraza.

Ispred njih s dvije pobjede više nalazi se Roanne, koji se slavodobitnički vratio iz Choleta. Goste je u pobjedi 68:60 predvodio Marc Salyers s 23 poena i šest skokova, dok je Derrick Byars ubacio 14 uz osam skokova. Nando De Colo, najbolji Choletov igrač, postigao je 14 koševa, ali uz katastrofalan šut iz igre (4/15).

Dijon se pobjedom u Strasbourgu maknuo s pretposljednjeg mjesta (Clermont je zacementiran na dnu) koje je prepustio Parisu. Gosti su puno bolje otvorili susret, na poluvremenu su imali čak plus 19, no slabija igra u drugom dijelu dovela je već upisanu pobjedu u pitanje. Ipak, ponajviše zahvaljujući Davidu Simonu, koji je postigao 18 poena, Dijon rezultatom 64:60 dolazi do devetog trijumfa u sezoni.

Nancy je s uvjerljivih 85:62 apsolvirao Orleans i tako se izjednačio na drugom mjestu s ASVEL-om. Michael Bauer sa 16 i Jeff Greer s 14 poena bili su najefikasniji igrači tog susreta. Chalon je na krilima Bryana Braceyja (23 poena) svladao Toulona s 81:74, a Hrvoje Perinčić bio je najbolji igrač gostiju s 14 poena i 12 skokova.

LNB, 23. kolo: Nancy – Orleans 85:62, Vichy – Le Havre 80:88, Cholet – Roanne 60:68, Strasbourg – Dijon 60:64, Chalon/Saone – Hyeres-Toulon 81:74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!