Košarka

Sjajna završnica Sunsa

Branimir Korać • utorak, 01.04.2008.

Na papiru najjači meč noćašnjeg programa NBA lige igran je u Phoenixu gdje su Sunsi ugostili Denver. Nuggetsi su u odličnom susretu imali veliku prednost na poluvremenu, ali su u drugih 24 minute doslovno pregaženi i Phoenix uzima važnu pobjedu...

Phoenix je odigrao nevjerojatno drugo poluvrijeme. Nakon prvog dijela Sunsi su zaostajali čak 19 poena, ali u drugom poluvremenu ubacili su nevjerojatnih 81 poen i na kraju odnijeli visoku pobjedu 132:117. Posebno impresivna bila je zadnja četvrtina koju su Sunsi uzeli rezultatom 46:25. U ovoj "poplavi" poena nije se istaknuo Gordan Giriček koji je dobio 19 minuta, šutnuo je četiri lopte, a pogodio tek jednu. Uz dva poena Giriček je ostvario tri skoka, asistenciju i dvije izgubljene lopte. Odličnu utakmicu odradili su Amare Stoudamire koji je ubacio 41 poen uz 14 skokova, Steve Nash s 36 poena (osam trica) i osam asistencija, Shaquille O'Neal s 20 poena i 12 skokova te Raja Bell s 15 poena i deset skokova. Kod Nuggetsa 23 poena ubacio je J.R. Smith, a Carmelo Anthony dodao je 18 poena i 11 skokova.

Utah je pregazila Washington s neočekivano visokih 129:87. I bez Andreja Kirilenka Jazzeri su briljirali i posebno dobrom igrom u prvom poluvremenu upisali veliku pobjedu. Rezultat na poluvremenu bio je već 73:41 za Utah i sve je bilo jasno. U nastavku susreta bilo je tek odrađivanje posla, a Wizardsi su pokušavali umanjiti katastrofu. C.J. Miles ubacio je 29 poena i ponio titulu najefikasnijeg igrača susreta, a Deron Williams bio je prvi asistent sa 16 dodavanja čemu je pridodao i 12 poena. Kod blijedih gostiju Antawn Jamison ubacio je 22 poena, a Nick Young 18.

Pobjedu pod svaku cijenu tražio je Dallas na gostovanju kod LA Clippersa. Clippersi su jedna od najlošijih ekipa na Zapadu i Dallas si tu nije smio dopustiti kiks posebice što su vrlo blizu granici ispadanja iz doigravanja. Pobjedu su na kraju i uzeli zahvaljujući dobrom prvom dijelu u kojem su stvorili opipljiviju prednost i držali su do kraja susreta. Jason Kidd s 27 poena predvodio je strijelce Mavericksa, a Josh Howard dodao je 25 poena i osam skokova. Kod Clippersa 26 poena uz sedam skokova ubilježio je Al Thornton, a 23 poena i devet skokova dodao je Cory Maggette.

Bobcatsi su se domaćim porazom od Toronta praktički oprostili od doigravanja. Za ulazak u završnicu treba im pravo čudo i gotovo sigurno ga neće ostvariti. S druge strane Raptorsi su učvrstili šestu poziciju na Istoku pobjedom 104:100. Chris Bosh bio je po običaju prvi pojedinac kod Raptorsa s 32 poena i osam skokova, Anthony Parker dodao je 20 poena, a Rašo Nesterovič 14 poena i 11 skokova. Jason Richardson s 26 poena i šest skokova predvodio je Bobcatse, Emeka Okafor dodao je 18 poena i 12 skokova, a Raymond Felton deset poena i deset asistencija.

Indiana je pobjedom protiv slabog Miamija ostavila nadu u doigravanje živom. Miami je odigrao utakmicu u skladu sa sezonom, loše, i Pacersi su lako slavili. Nakon pauze na parket se vratio i Jermaine O'Neal koji je pomogao s devet poena, a najistaknutiji bili su Danny Granger s 23 poena i sedam skokova te Mike Dunleavy s 18 poena. U redovima Miamija Daequan Cook ubacio je 16 poena uz šest skokova, a Kaseeb Powell i Chris Quinn dodali su po 15 poena.

Važnu pobjedu u borbi za doigravanje upisala je i Atlanta na gostovanju kod Memphisa. Sve je bilo riješeno nakon prvih 24 minute kada su Hawksi pobjegli na 27 poena viška, a domaćin je u zadnjih 12 minuta tek ublažio visok poraz. Josh Smith ubacio je 26 poena uz osam skokova i šest asistencija, a Joe Johnson i Al Horford dodali su po 19 poena. Kod Grizzliesa 29 poena ubacio je Rudy Gay, a po 17 su dodali Kyle Lowry i Juan Carlos Navarro.

NBA, rezultati:
Utah Jazz - Washington Wizards 129:87
LA Clippers - Dallas Mavericks 86:93
Charlotte Bobcats - Toronto Raptors 100:104
Indiana Pacers - Miami Heat 105:85
Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 99:116
Phoenix Suns - Denver Nuggets 132:117.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!