Zimski sportovi

Rangersi na korak od doigravanja

Ante Jukić • utorak, 01.04.2008.

Nakon burnog i uzbudljivog vikenda, NHL je u ponedjeljak ponudio samo dvije utakmice. Rangersi su uzvratili Penguinsima za nedjeljni poraz u Pittsburghu, dok je Atlanta slavila protiv Tampe u dvoboju najlošije plasiranih momčadi Istoka

Poslije dvoboja odigranog u nedjelju u Pittsburghu, Rangersi i Penguinsi preselili su se u Madison Square Garden i odigrali i drugu utakmicu u samo 24 sata. Nakon što je prva trećina završila bez pogodaka, sredinom druge dionice Jaromir Jagr, svojim 21. pogotkom sezone, dovodi domaćine u vodstvo. Taj rezultat stajao je na semaforu sve do deset minuta prije kraja, kada Maxime Talbot uspijeva svladati Henrika Lundqvista i odvesti utakmicu u produžetke. Da Pittsburgh ne odnese i drugi bod iz ''Velike jabuke'', pobrinuo se Chris Drury, postigavši gol sa igračem više, nakon isključenja Sergeja Gončara. Bio je to Druryjev 24. gol ove sezone i, čak, sedmi koji je odlučio utakmicu.

Iako još uvijek nisu teoretski osigurali doigravanje, Rangersi su ovom pobjedom napravili veliki korak ka svom trećem uzastopnom nastupu u playoffu. Sada im, sa Ottawom i New Jerseyem, predstoji borba za četvrto mjesto Istoka, koje donosi prednost domaćeg leda u prvom krugu doigravanja. Budući da zadnju utakmicu regularnog dijela sezone igraju upravo s Devilsima, ta bi utakmica mogla biti i presudna u borbi Rangersa za četvrto mjesto Istočne konferencije. Pittsburghu, pak, nakon osvojenog boda u New Yorku, treba još samo jedan da i definitivno potvrde osvajanje prvog mjesta na Atlanticu.

Malo je tko mogao, uoči početka sezone, pretpostaviti da će Atlanta i Tampa Bay u zadnji tjedan regularnog dijela sezone ući kao dvije najlošije momčadi Istočne konferencije. No, pogled na tablicu uoči njihovog sinoćnjeg dvoboja na Floridi, ponudio je upravo tu sliku. Zahvaljujući, ponajviše, svom najboljem igraču, Ilji Kovalčuku, Thrashersi su stigli do pobjede i tako se malo odmaknuli od Tampe na dnu poretka Istočne konferencije. Sa dva sinoćnja pogotka, Kovalchuk je stigao do brojke od ukupno 52 ove sezone, čime je izjednačio svoj najbolji učinak karijere, iz sezone 2005-06. Sezonu koju će i jedni i drugi željeti što prije zaboraviti, Atlanta i Tampa će zaključiti još jednim međusobnim dvobojem, u subotu u Atlanti.

Nakon nešto mirnijeg ponedjeljka, u utorak je na rasporedu nekoliko bitnih dvoboja u borbi za playoff. Washington na svom ledu dočekuje Carolinu, koja ima samo dva boda više od Capitalsa. Eventualna pobjeda Washingtona, potpuno bi zakomplicirala stvari na Istoku, budući da bi se čak četiri momčadi (Washington, Carolina, Boston i Philadelphia) našle u razmaku od samo jednog boda. Na Zapadu će, pak, sva pozornost biti usmjerena na dva susreta: dvoboje Edmontona i Calgaryja te Vancouvera i Colorada. U slučaju pobjeda gostiju, mnoge bi stvari bile jasnije, dok bi slavlje Oilersa i Canucksa značilo produžetak neizvjesnosti…

NHL, rezultati, 31.03.2008: NY Rangers - Pittsburgh 2:1 (OT), Tampa Bay - Atlanta 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!