Ostali sportovi

NHL: Kojotima derbi protiv Pingvina

Tomislav Pacak • petak, 19.01.2001.

Nakon sto su dobili prve cetiri utakmice nakon povratka Maria Lemiuxa, Pingvini su izgubili 4 od slijdecih 7, ukljucujuci poraz protiv Kojota u Phoenixu. Vodeci igraci Pittburgha bili su dobri, Kovalev je dodao nova dva gola svome vec bogatome kontu, Jagr je skupio gol i asist, a Lemiux dodao 2 asista.

No Pingvine su "ubila" iskljucenja, dvije prilike s igracem vise iskoristio je Keith Tkachuk i tako dosao do brojke od 14 golova s igracem vise, u toj statistickoj kategoriji je vodeci u ligi. Njemu su se pridodali Briere (1+1) i Roenick (2 asista), te tako donijeli Phoenixu drugu pobjedu zaredom nakon malo losije serije utakmica.

Dva asista Luca Robitallie, jedan za Schneidera, te jedan za Stumpela, preokrenula su utakmicu u Torontu, i donijele pobjedu "Kraljevima" u najvecem gradu Kanade. Sjajan je bio vratar Kingsa Storr sa 34 obrane, odlicno je odigrao i branic Rob Blake, koji je jos interesantniji zbog cinjenice da nakon ove sezone postaje free-agent, a prvi klub na njegovoj listi je-Toronto.

Anaheim je konacno dosao do pobjede u gostima, velikodusni domacini su bili Atlanta Trashersi, koji su upali u rupu nakon sto su jedno vrijeme drzali osmo mjesto na istoku. Giguere je "skinuo" 35 udaraca Trashersa, a Selanne i Macinnis (oba 1+1) su se pobrinuli za ofenzivni dio momcadi.

Cetvrti shutout Jocelyna Thibaulta i sjajan napad Chicaga donijeli su Blackhawksima novu pobjedu, pa su tako poboljsali svoj ucinak u zadnjih 13 utakmica na 9-2-2-0. Florida, s druge strane, nije iskoristila dobru amtosferu koju im je donijela pobjeda protiv Starsa, i dalje su cvrtso zacementirani na posljednjem mjestu Southeast divizije. All starsi Tony Amonte i Zhamnov predvodili su momcad iz "Vjetrovitog grada", Amonte je zabio gol i dodao dva puta, Zhamnov asistirao za tri gola.

Iako je Finac Lehtinen bio najbolji igrac utakmice sa svojim prvim hat-trickom karijere, zvijezda je na kraju bio Brett Hull sa golom u produzetku koji je donio Starsima trcu pobjedu u zadnjih 4 susreta s Predatorsima. Iako su natpucali protivnike sa 46-24, Sharksi su golom Owena Nolana dvije minute prije kraja jedva izvukli nerijeseno protiv Calgarya.

Back-to-back dvoboj ekspanzijskih momcadi zavrsio je nerijeseno. Nakon sto je u nedjelju Columbus slavio 3-0 protiv Minnesote, Wild je uzvratio poraz sa 3-2 pobjedom u produzetku na domacem ledu. Filip Kuba je izjednacio utakmicu na 2-2 62 sekunde prije kraja regularnog dijela, dok je Sean O Donell donio pobjednicki zgoditak za momcad iz Minnesote.

Rezultati: LA Kings at Toronto 2-1; Anaheim at Atlanta 5-2; Florida at Chicago 0-5; Nashville at Dallas 3-4 (OT); Columbus at Minnesota 2-3 (OT); Pittsburgh at Phoenix 4-5; Calgary at San Jose 4-4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Ostali sportovi
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!