Nogomet

I dalje bez poraza

Mihaela Bradovski • utorak, 01.04.2008.

Nogometaši Zagreba nastavljaju sa odličnim proljetnim rezultatima, u nastavku prvenstva ne znaju za poraz, a pobjeda na Šubićevcu posebno je vrijedna. Pjesnici u Šibeniku nisu slavili od svoje šampionske sezone. U prvi su plan, baš kao i u Vinkovcima, iskočili vezni igrači...

Kapetan Zagreba Dragan Stojkić u zadnje vrijeme ima samo riječi pohvale za svoju momčad: "Ponovno smo pokazali karakter. Bila je to jedna jako teška, ali prava muška utakmica." Upravo je borbenost, posebno veznog reda, donijela "bijelima" kontrolu nad sredinom terena, a sve pogreške momčadi Šibenika Zagrebaši su znali i iskoristiti.

Od samoga početka utakmice vezni igrači Zagreba, Brkljača, Kartelo i Parlov, pokazali su više želje od svojih šibenskih kolega pa su samim time i konkretnije krenuli prema vratima Slavice. Rano vodstvo dalo je "bijelima" dodatno samopouzdanje i otklonilo pritisak i nervozu zbog čega su rutinski priveli kraju prvi dio susreta.

Sredinom drugoga poluvremena Šibenčani su došli do daha, u jednome se trenu činilo da izjednačujući pogodak visi u zraku, no onda je Miroslav Blažević povukao par odličnih poteza sa klupe. Nešto ispod svog prosjeka odigrali su Mario Čutura i Senijad Ibričić dok je drugi napadač Josip Jurendić veći dio utakmice bio potpuno nevidljiv. Njihove su zamjene u pravi tren vratile poletnost igri Zagreba što je na kraju rezultiralo i drugim pogotkom.

Dok se za Grgića i Pejića i otprije znalo da svojim ulaskom mogu riješiti utakmicu, u Šibeniku je to dokazao i Marin Oršulić. Dobrim igrama na prijateljskim utakmicama mladi je veznjak priskrbio sebi veću minutažu i u prvenstvu, a odličnu golgetersku formu iz prijateljskih susreta nastavio je i u prvoj momčadi. Sjajno praćenje akcije Parlova, dupli pas sa Mujdžom i na kraju rutinski smireno lobanje Slavice potez su utakmice, ako ne i kola.

Slika 1 od 1.
Foto: Mihaela Bradovski

Obrana "bijelih" također zaslužuje pohvale. Predvođena standardno sjajnim Nadarevićem iz kola u kolo igra sve bolje. I stoperi Labudović i Ivanković griješe manje nego prije, a jedina zamjerka mogla bi se uputiti na adresu Labudovića kada su u pitanju žuti kartoni. Desnom stoperu "bijelih" prijeti već deveti žuti karton ove sezone što upada u oči s obzirom da Zagrebaši ne temelje svoju igru na grubostima i prekidima.

S druge strane, posebno vedra priča ovoga proljeća igra je njegovog kolege sa desnog boka Mensura Mujdže. Mujdža je već neko vrijeme jedan od najboljih igrača Zagreba, a u Šibeniku se istaknuo i kao autoritet. Osim asistencije za pogodak Oršulića Mujdža se na terenu nametnuo kao vođa što je dosta falilo nakon ozljede Lovreka. Nije pretjerano reći kako Mujdža doista igra u reprezentativnoj formi.

U nedjelju Pjesnike čeka novi izazov, u Kranjčevićevu stiže jednako zahuktali Varteks, a "bijeli" će za tu utakmicu biti slabiji za Ivana Parlova koji je na Šubićevcu zaradio treći žuti karton. Prava šteta jer upravo je Parlov jedno od ugodnih iznenađenja ovoga proljeća u momčadi Ćire Blaževića. Što zbog njegove odlične igre na pripremama, što zbog problema sa napadačima Blažević je Ibričića "prebacio" u napad i tako Parlovu otvorio mjesto u prvoj postavi gdje uz Brkljaču i Kartela čini najsnažniji dio "bijele" momčadi.

Uzimajući u obzir koliko je vidljiv napredak Zagreba u odnosu na jesen i bez njega će Pjesnici u nedjelju krenuti po novu pobjedu i produžetak niza neporaženosti. "Bijeli" napokon pokazuju svoje pravo lice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!